Politie Gelderland-Midden

Meisje (14) aangehouden voor diefstal met geweld
Publicatiedatum: 8-10-2009 14:10:37

DIEREN- De politie heeft woensdagavond 8 oktober een 14-jarig meisje uit Harderwijk aangehouden. Het meisje wordt ervan verdacht een mobiele telefoon te hebben gestolen op het Sationsplein in Dieren.

Het slachtoffer, 24-jarige man uit Doetinchem, meldde rond 19.45 uur bij de politie dat hij zojuist beroofd zou zijn van een mobiele telefoon op het station in Dieren. Toen de gewaarschuwde agenten aan kwamen rijden zou de Harderwijkse, bij het zien van de politie, het slachtoffer hebben geslagen en geschopt. Hierna zou ze de telefoon terug hebben gegeven waarna ze weg rende. De agenten konden met behulp van het slachtoffer het meisje op de Burgemeester de Bruinstraat aanhouden. De Harderwijkse zou zich hebben verzet tegen de aanhouding. Nadat ze onder controle was gebracht is ze meegenomen naar het politiebureau.
(046238)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Bemmelnaar betrapt op rijden met alcohol na botsing
Publicatiedatum: 8-10-2009 14:06:32

ARNHEM- De politie heeft woensdagmiddag 7 oktober een 38-jarige Bemmelse bestuurder van een bestelauto aangehouden na een aanrijding. De agenten controleerden, volgens een routinecontrole, de bestuurder op het gebruik van alcohol. Onderzoek op het ademanalyseapparaat wees uit dat de man met een promillage van 0.81 achter het stuur had gezeten. De man heeft hiervoor een boete en een rijverbod van twee uur voor gekregen.

De Bemmelnaar reed rond 17.30 uur over de Heijenoordseweg vanaf de Amsterdamseweg. Een 57- jarige Edese automobilist reed hem tegemoet bij een wegversmalling. Voor beiden zou het te laat zijn geweest om te kunnen remmen. De Bemmelnaar stuurde hierbij naar rechts waardoor zijn bestelauto met aanhanger op een verkeersgeleider vast kwam te zitten. De Edenaar botste hierop op de bestelauto. Achter de Edenaar reed een 53-jarige automobilist uit Rode. Hij zou ook niet meer tijdig hebben kunnen remmen waardoor hij op de auto van de Edenaar botste. Bij de aanrijding raakte niemand gewond.
(046215)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---