BOVAG

Gert Pater winnaar MijnAutobedrijf van het Jaar 2009

08 oktober 2009

`Mijn Autobedrijf van het Jaar', dat is de prestigieuze titel die Autobedrijf Gert Pater uit Barneveld sinds dinsdagavond mag voeren. Het autobedrijf werd zowel door een professionele jury, een mystery guest áls door collega autobedrijven aangewezen als 's lands beste onafhankelijke autobedrijf.

De verkiezing `MijnAutoBedrijf van het Jaar', die dit jaar voor de derde keer werd gehouden, is een initiatief van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven. De winnaar werd dinsdagavond aangewezen tijdens het Jaarcongres `Ondernemen met lef' in Nijkerk.

Presentatie en marketing
"Wij feliciteren Gert Pater van harte", zegt voorzitter Bertho Eckhardt van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven. "We zijn erg blij met de betrokkenheid die klanten tonen bij hun autobedrijf. De belangstelling voor de eerste ronde was enorm. Meer dan 16.000 klanten hebben gestemd op hun favoriete autobedrijf, dat is een toename van 60 procent ten opzichte van vorig jaar. Vervolgens is er door een kundige jury kritisch gekeken naar de bedrijfsvoering van de bedrijven. Dit jaar hebben ook de netwerkpartners Andriessen Groep en VWE de finalisten beoordeeld. Zij letten onder meer op technische aspecten, zoals op test- en diagnoseapparatuur, de automatiseringsgraad en de technische werkplaatsinformatie. Maar ook op trainingen voor het personeel, promotionele activiteiten en uitstraling van het bedrijf werd beoordeeld."

Super gedreven
"Gert Pater runt met groot enthousiasme en creativiteit een prachtig geoutilleerd onafhankelijk autobedrijf. Het ontbreekt hem bepaald niet aan visie", stelt juryvoorzitter Auke Cupédo, hoofdredacteur van Auto & Motor TECHNIEK.

"Gert Pater blinkt uit in zowel autoverkoop als service. Dit topklasse autobedrijf heeft de marketing uitstekend voor elkaar, speelt voortvarend in op de milieutrend, hanteert lange openingstijden en specialiseert zich succesvol in storingsdiagnose. Onderhoud van bedrijfsauto's en een specialisatie in elektrische auto's staan nog op het programma van de actieve ondernemer uit Barneveld.. Met recht een voorbeeldig allround onafhankelijk autobedrijf, dat blijft groeien en kansen pakt."

De prijs werd aan Gert Pater overhandigd door Jan Wals, de winnaar van vorig jaar. Op de vraag aan Jan Wals wat deze titel hem afgelopen jaar heeft gebracht, antwoordde hij. "Door mee te doen met de wedstrijd ga je als ondernemer op een andere manier naar je bedrijf kijken, daardoor ontdek je dat er zaken zijn in het bedrijf die verbeterd kunnen worden. De naamsbekendheid van het Autobedrijf Jan Wals is door de wedstrijd enorm toegenomen, en heeft ons vele nieuwe klanten opgeleverd. Maar ook voor het team van het Autobedrijf Jan Wals was het belangrijk. Ze zijn betrokken geweest bij het uitvoeren van de verbeterpunten. En als je dan nummer één van Nederland wordt, is het een mooie beloning voor het hele team."

Dit jaar omvat de hoofdprijs een tv-commercial voor het winnende bedrijf, met natuurlijk zendtijd op de regionale televisie. Daarnaast een advertentie in een regionaal dagblad naar keuze, een compleet internetpakket en een waardecheque van 2.500 euro van Bovemij Verzekeringen voor korting op de premie.

Een foto van de winnaar Autobedrijf Gert Pater kunt u hier downloaden.
* download winnaarGertPater.jpg