Essent in gesprek over buurtenergie

08/10/2009 14:17

Essent N.V.

Energiebedrijf Essent is enige weken geleden gestart met een zogenoemde dialoogcampagne over lokale energieoplossingen onder de noemer 'buurtenergie' . Via een speciaal voor dit doel geopende website kan iedereen zijn of haar mening geven over energievoorzieningen die zich dichtbij de woning bevinden.

Met deze campagne wil Essent meer bekendheid geven aan de mogelijkheden die er nu al zijn om lokaal energie op te wekken. Samen met gemeenten, bedrijven en woningcorporaties is Essent al langer actief in lokale energieoplossingen. Zo worden al verschillende wijken in Nederland verwarmd met biogas uit koeienmest van nabij gelegen boerderijen. Maar ook met de restwarmte van grote bedrijven of fabrieken kan gemakkelijk een woonwijk in de buurt worden verwarmd.

Uit vooronderzoek blijkt dat Nederlanders goed op de hoogte zijn van de verschillende bronnen van energie. Echter, maar 10% van de respondenten denkt dat een lokale energieoplossing ook duurzaam is. Op het terrein van kennis van lokale duurzame energieoplossingen is dus nog veel te winnen. Daarom wil Essent een platform zijn waar consumenten kunnen meedenken over mogelijkheden die lokaal, in de buurt, voorhanden zijn of kunnen komen.

Iedereen die meer wil weten over de mogelijkheden van lokale energieoplossingen of hier graag over mee wil praten, ga naar:

www.essent.nl/buurtenergie





http://www.essent.nl/buurtenergie