Politie Groningen

Man aangehouden voor zware mishandeling

Groningen, 08-10-2009 o De politie heeft een 21-jarige man uit Groningen aangehouden. Hij wordt verdacht van de zware mishandeling van een 23-jarige Stadjer. Die mishandeling vond in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 september plaats op de Grote Markt in Groningen. Hierdoor liep hij een bloeding op in zijn hoofd. Een langdurige operatie redde het leven van de Groninger.

Wat gebeurde er

Het slachtoffer liep met een stel vrienden bij de nauwe doorgang voor hotel De Doelen. De groep passeerde een man met een helm op op een scooter. Een 24-jarige vriend van de 23-jarige Groninger brandde tijdens het passeren zijn been aan de hete uitlaat van de scooter. Hij maakte hier een opmerking over en meerdere personen bemoeiden zich met het gesprek. Waaronder het latere slachtoffer. Een andere man die bij de man op de scooter hoorde, sloeg de 23-jarige man ineens neer. Het duo ging er vervolgens vandoor op de scooter.

Levensreddende operatie

Het slachtoffer werd vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. Hij bleek een bloeding in zijn hoofd te hebben. Een langdurige operatie in het ziekenhuis heeft het leven van de man gered. Het slachtoffer is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis. Hij herstelt nog van zijn verwondingen.

Getuigen

De politie hoorde enkele getuigen en ook na een getuigenoproep in de media meldden zich meerdere getuigen. Dit was dusdanig succesvol dat zowel de Groninger als ook de man op de scooter kon worden aangehouden. De 21-jarige Stadjer is maandag al aangehouden. Hij zit nog steeds vast. De politie hield vanmorgen ook de man op de scooter aan. De 32-jarige man uit Enschede werd op zijn verblijfplaats in Groningen aangehouden. Hij legde een gedetailleerde verklaring af. Hij is na overleg met de officier van justitie weer vrijgelaten. Het onderzoek wordt binnenkort afgerond. Het dossier wordt dan overgedragen aan het Openbaar Ministerie. Die beslist over vervolging van de heren.