Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 08-10-2009

Politie ruimt vijf hennepkwekerijen en houdt twee bewoners aan

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft woensdag tijdens een ruimactie op vier locaties in Bergen op Zoom en één adres in Putte hennepkwekerijen aangetroffen. Daarbij werden twee mannen aangehouden. In totaal betrof het ruim 800 planten.

Het adres dat bezocht werd, betrof een woning aan de Augustalaan. Daar werden in een uitgegraven kruipruimte 476 hennepplanten geteeld. De bewoner werd aangehouden, ook bleek de elektriciteit illegaal
betrokken te worden. In de Waalstraat werden in de tuin tien grote planten van twee meter hoog aangetroffen, goed voor een gewicht van enkele tientallen kilo's.

In een woning aan de Hof van Voorne troffen agenten 140 hennepplanten aan. Ook hier was sprake van diefstal van stroom. De eigenaar mag zich later verantwoorden voor de rechter.
Op het vierde adres werd op de zolder van een woning aan de
Mercuriusstraat-Zuid een recentelijk, zorgvuldig opgeruimde
hennepkwekerij aangetroffen. In de woning werden wel restanten aangetroffen; uit onderzoek is vast komen te staan dat er zo'n 200 planten gestaan moeten hebben. Ook het geld dat deze eigenaar verdiend heeft met deze en eerdere oogsten, wordt bij hem teruggehaald.

Als laatste locatie op deze ruimdag werd een woning aan de Dreef in Putte bezocht. Ook hier werd een hennepkwekerij aangetroffen. In de woning werd de gebruikte kweekapparatuur en de 179 hennepplanten in beslag genomen. Ook hier was sprake van diefstal van elektriciteit waarop Enexis ook deze woning afgesloot van het energienetwerk.

In totaal werd er gedurende deze dag in totaal 60 assimilatielampen en bijbehorende kweekapparatuur in beslaggenomen met een waarde van tientallen duizenden euro's in beslag genomen. De apparatuur en hennep zijn inmiddels vernietigd.

Politie houdt Bergenaar (48) aan wegens mishandeling

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft woensdagavond rond 18.00 uur een 48-jarige Bergenaar aangehouden wegens mishandeling. Hij wordt ervan verdacht een medebewoner van een flatgebouw in de wijk Gageldonk te hebben mishandeld. Dat gebeurde toen het 33-jarige slachtoffer het gebouw binnenging en in de hal de verdachte trof. Na een korte woordenwisseling sloeg de 48-jarige man de andere man. De Bergenaar werd meegenomen naar het bureau.

Politie informeert kermispubliek in Putte met groeps-SMS

PUTTE: De politie roept burgers die interesse hebben in politienieuws rondom de Putse kermis, op zich aan te melden voor groeps-SMS. Dat is een variant op het bekende SMS-Alert, speciaal bedoeld voor grotere evenementen. Meldingen over bijvoorbeeld zakkenrollers, verdachte personen of vermiste kinderen komen dan snel terecht bij de bezoekers van het evenement, zodat zij direct op de hoogte zijn en extra kunnen opletten. Met een reguliere SMS-Alert lukt dat niet, omdat die berichten gekoppeld zijn aan de postcode van de woonplaats van de burger.

Het aanmelden gaat net zo eenvoudig als voor SMS-Alert. Het nummer is 8844; de aanmeldcode is: pmwb woensdrecht evenement. Ook voor
kermisexploitanten is een aparte groep aangemaakt, zodat ook zij snel geïnformeerd kunnen worden over bijzonderheden. De Putse kermis wordt gehouden op zondag 11 oktober, maandag 12, dinsdag 13 en zondag 18 oktober. Op de Antwerpsestraat, ter hoogte van de Breestraat, is tijdens de kermisdagen een mobiele politiepost aanwezig.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 08-10-2009 14:31 | © Regio Midden en West Brabant |