Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 8 oktober

Alkmaar, 08-10-2009 o 14.00 uur

Asbest vrijgekomen bij brand op industrieterrein Schelphorst Wieringerwerf
Wieringerwerf, donderdag 8 oktober
Tijdens een grote brand die afgelopen nacht woedde bij een bedrijfloods op industrieterrein Schelphort in Wieringerwerf is een geringe hoeveelheid asbest vrijgekomen.
Op 8 oktober 2009 omstreeks 2.00 uur heeft brand gewoed in het bedrijf van de firma Beukeveld aan de Hoekvaartweg te Wieringerwerf. De bedrijfsloods waar de brand is uitgebroken, bleek asbesthoudend materiaal te bevatten. Een geringe hoeveelheid asbest heeft zich buiten de brandhaard verspreid.
Het asbest dat nog op de locatie van de brand en de omgeving ligt, zal zo spoedig mogelijk worden opgeruimd door een gespecialiseerd bedrijf. Het asbest ligt nu op de grond. Zolang de asbestdeeltjes niet kapot gelopen of gereden worden is het risico beperkt. Om aanraking met het asbest zoveel mogelijk te voorkomen, is het gebied afgezet. Direct omwonenden en bedrijven zijn inmiddels gewaarschuwd. Direct omwonenden wordt geadviseerd bij binnenkomst goed hun schoenen te vegen en hun auto af te (laten) spuiten. Voor het laten afspuiten van uw auto door de brandweer kunt u contact opnemen met de gemeente op telefoonnummer: (0227) 606464.
Voor gezondheidsvragen kunt u tijdens kantooruren terecht bij de GGD Hollands Noorden via telefoonnummer: 0229 253310. (bericht geplaatst op verzoek van de gemeente Wieringermeer. Voor aanvullende vragen kunt u terecht op de afdeling communicatie van die gemeente)

Autobrand

Heerhugowaard, donderdag 8 oktober

Op donderdagmorgen omstreeks 04.40 uur bleek een personenauto in brand te staan op de Rembrandtstraat in Heerhugowaard. De auto, een zwarte Peugeot 206, stond geparkeerd in een parkeervak. Toen de brand ontdekt werd, brandde het voorste gedeelte van de auto. De gewaarschuwde brandweer had het vuur snel onder controle. Een brandsoorzaak kon niet worden vastgesteld. De politie sluit brandstichting niet uit.

Inbraak in basisschool

Graft, woensdag 7 oktober

Op woensdagavond omstreeks 23.30 uur werd er ingebroken in een basisschool aan de Grafterbaan in Graft. De daders kwamen binnen door vanaf het speelplein een deur van een lokaal te forceren. Uit de school werden drie computers ontvreemd. De computers hadden met stalen kabels vast gezeten, maar deze waren vernield.

Alcoholcontrole

Alkmaar, donderdag 8 oktober

Op donderdagmorgen omstreeks 00.50 uur werd p de Honthorstlaan in Alkmaar een 20-jarige Alkmaarder in een personenauto gecontroleerd. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 490 ug/l. Aangezien het hier om een beginnend bestuurder ging, mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies derhalve ruim vijf maal het voor hem geldende maximum. De man kreeg een proces-verbaal en hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Jongetje aangereden

Alkmaar, woensdag 7 oktober

Op woensdagmiddag omstreeks 17.10 uur rende drie jongetjes de rijbaan van de Heilooerdijk over. Een 54-jarige vrouw uit Alkmaar in een personenauto reed net over de Heilooerdijk in de richting Vondelstraat. Zij had de jongetjes niet gezien. Twee jongetjes wisten net op tijd de overkant van de straat te bereiken. Het derde jongetje, een 6-jarige Alkmaarder, werd door de auto geschept. Bij de aanrijding liep hij een bovenbeenbreuk op. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch centrum in Alkmaar.

Deur eruit

Castricum, woensdag 7 oktober

Op woensdagavond omstreeks 18.20 uur moesten een deur en een deurstijl uit een auto geknipt worden bij een aanrijding op de Zeeweg in Castricum. Een 22-jarige man uit Castricum reed in een personenauto over de Soomerweg en was rechtsaf de Zeeweg opgereden. In de bocht verloor hij de macht over het stuur. Hierbij reed hij tegen een lantarenpaal in de middenberm. Omdat de man klaagde over zeer zware hoofdpijn, werd hij in de auto gestabiliseerd. Om hem te kunnen vervoeren knipte de brandweer een deel van de auto weg. Het slachtoffer is voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar.

Aanrijding met letsel

Wieringerwerf, donderdag 8 oktober

Op donderdagmiddag omstreeks 12.15 uur raakten twee personen gewond bij een verkeersongeval op de kruising Ome Keesweg Robbenoordweg onder Wieringerwerf. Een inwoonster van Hippolytushoef (leeftijd nog niet bekend) reed in een personenauto over de Robbenoordweg en verleende op de kruising geen voorrang aan een bestelbus die over de Oom Keesweg aan kwam rijden. De personenauto van de vrouw werd in de flank getroffen en raakte door de klap naast de weg in een perceel bouwgrond. De bestelbus raakte eveneens van de weg en kwam deels in een naast de Ome Keesweg gelegen slootje terecht. Het vrouwelijke slachtoffer werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar. De bestuurder van de bestelwagen, een 42-jarige man uit Sint Pancras, werd overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.