Politie Rotterdam Rijnmond

Actuele berichten - Donderdag 8 oktober 2009

* ALGEMENE VERKEERSCONTROLE
VLAARDINGEN - De politie heeft woensdag tussen half zeven en zeven uur een verkeerscontrole gehouden in de Cronjestraat. Deze verkeerscontrole had betrekking op de gesloten verklaring bord C1 voor de markt. In dit half uur zijn er 40 bekeuringen uitgeschreven.


* POLITIE HOUDT OP DE VLUCHT GESLAGEN SCOOTERRIJDERS AAN

HOEK VAN HOLLAND - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 31-jarige man uit 's-Gravenzande aangehouden. Surveillerende agenten zagen op de Zeekant een scooter met twee mensen rijden zonder helm. De agenten wilden de scooter staande houden, toen de bestuurder zag dat de politie naast hem reed, remde hij, draaide zich om en vluchtte. De bestuurder en duopassagier reden weg richting duinen, maar kwamen ten val. De politie heeft de bestuurder en z'n bijrijder aangehouden. De bijrijder heeft een bekeuring gekregen voor het niet dragen van een helm. De bestuurder is meegenomen naar een politiebureau en heeft daar een boete gekregen voor het rijden zonder rijbewijs.


* HUISELIJK GEWELD GESTOPT DOOR DAPPER SLACHTOFFER

SPIJKENISSE - De politie heeft woensdagochtend rond zeven uur een man aangehouden die wordt verdacht van mishandeling van zijn vrouw. Politiemannen zijn direct naar het adres aan de Rivierenlaan gegaan en hebben de 44-jarige man uit Spijkenisse aangehouden. De 29-jarige vrouw is naar het ziekenhuis gebracht omdat zij letsel had opgelopen. De verdachte is ingesloten.


* MAN OVERLEDEN IN WONING AANGETROFFEN; POLITIE ARRESTEERT BEWONER

SPIJKENISSE - De politie heeft woensdagmiddag een 31-jarige man uit Spijkenisse aangehouden nadat in zijn woning een overleden man werd aangetroffen.
Op aanwijzingen van de man, gingen politiemensen rond vier uur naar de woning aan de Perzikgaard. Hier troffen agenten het levenloze lichaam van een nog onbekende man aan. De 31-jarige verdachte is gearresteerd en wordt verhoord door de recherche. Hij is op het politiebureau ingesloten. Inmiddels heeft een uitgebreid sporenonderzoek in de woning plaatsgevonden en is met een aantal buurtbewoners gesproken. Naar de exacte doodsoorzaak van het slachtoffer en naar wat er precies in de woning is gebeurd, wordt een nader onderzoek ingesteld.


* MAN VALT VAN LADDER
MAASSLUIS - Woensdagmiddag rond half één is een man van een ladder gevallen.
De 68-jarige man uit Maassluis was bezig met vrijwilligerswerk en stond op een ladder achter de kerk aan de Rembrandtlaan. Hij viel door nog onbekende oorzaak van de trap. Hij is met vermoedelijk hoofdletsel naar het Erasmus MC gebracht.


* VADER EN ZOON AANGEHOUDEN NA MISHANDELING

ROTTERDAM - Politiemensen hebben woensdagmiddag rond vier uur, twee mannen aangehouden na een vechtpartij in een RET bus. De agenten zagen dat de bus op de Strevelsweg plotseling stopte en dat achterin een vechtpartij aan de gang was. Zij gingen de bus in en daar bleek een 17-jarig meisje uit Barendrecht te zijn mishandeld door een 48-jarige Rotterdammer. De man had foto's van het meisje gemaakt en zij had hem herhaaldelijk aangegeven daar niet van gediend te zijn. Toen zij hem uiteindelijk van zich afduwde begon hij op haar in te slaan en gaf haar een kopstoot. De overige passagiers hebben het meisje weten te ontzetten. De agenten hebben de man aangehouden, maar werden daarbij gehinderd door zijn zoon. Die weigerde aan de bevelen van de agenten te voldoen. Nadat zij de gegevens van de zoon hadden gecontroleerd bleek deze gesignaleerd te staan. Ook hij is aangehouden en beiden zijn overgebracht naar een politiebureau.


* POLITIE ROLT HENNEPKWEKERIJ OP
ZUIDLAND - De politie heeft dinsdagmiddag rond vijf uur een hennepkwekerij aangetroffen en opgerold.
De politie werd gebeld door personeel van verschillende bedrijven over een hennepgeur in een pand aan de Scheijdelveweg. Zij vertelden dat ze bij vlagen een sterke hennepgeur roken. De agenten gingen het pand in waar zij een grote kwekerij aantroffen. Het aantal planten bedroeg 886. Alles werd in beslag genomen en een nader onderzoek wordt ingesteld.