Achmea Groep

Liesbeth van der Kruit directeur CSR

8 oktober 2009

Liesbeth van der Kruit (53) is per 1 januari 2010 benoemd tot directeur Group Corporate Social Responsibility (CSR) bij de verzekeringsgroep Eureko/Achmea. Per gelijke datum legt zij haar huidige functie van directeur Group Communications & Brand Management neer. Zij vervulde deze functie sinds juni 2007.

Van der Kruit gaat leiding geven aan de nieuwe stafafdeling Group CSR bij Eureko/Achmea. Met deze benoeming geeft de Raad van Bestuur invulling aan zijn ambitie om maatschappelijk verantwoord ondernemen nog hoger op de bedrijfsagenda te plaatsen. MVO zal steeds verder worden verankerd in de bedrijfsvoering. Ook in het kader van de (internationale) wet- en regelgeving worden steeds zwaardere eisen gesteld aan MVO.

Achmea zit in de kopgroep van de Transparantiebenchmark van het ministerie van Economische Zaken. Als werkgever is Achmea al veelvuldig onderscheiden en recent is ook het beleggingsbeleid met een duurzaamheidprijs beloond. Met de Eureko Achmea Foundation en het Servicecentrum Microverzekeren geeft Eureko/Achmea invulling aan zijn maatschappelijke verbondenheid.