Gemeente Purmerend

Gaudi leerlingen wegwijs op het stadhuis

08 oktober 2009

Hard werd er gewerkt in de vergaderlocaties van het stadhuis. 81 scholieren van de SG Antoni Gaudí maakten raadsvoorstellen voor de gemeente Purmerend. Het moest gaan over Vrije Tijd en de leerlingen kregen hulp van medewerkers van het IPP (Instituut voor Publiek en Politiek) en van raadsleden.

Minister Ter Horst zat 's middags een jeugdgemeenteraadsvergadering voor, waarin het voorstel Dark Moonfair de meeste stemmen kreeg. Ook de andere voorstellen en presentaties bleken goed voorbereid, voorzien van sluitende begrotingen en gebaseerd op samenwerking met partijen binnen en buiten de gemeente.

Het voorstel Dark Moonfair krijgt EUR 1250 om te worden uitgevoerd. Dark Moonfair moet een feest worden waarbij op een leuke manier geld wordt ingezameld voor het KIKA-fonds. Het feest is ook bedoeld om via een politieke lounge jongeren aan het denken te zetten over maatschappelijke stellingen.

Nog voor de vergadering was afgelopen presenteerde de Persgroep de Gaudí Courant!, met onder andere een interview met de burgemeester.

Na de eerste presentatie van de voorstellen kwam de discussie tussen de jeugdraadsleden goed op gang. "Kun je wel een disco voor 4- tot 11-jarigen organiseren op één tijd?" en "En een speeltuin is toch niet voor 11-jarigen?"

Minister Ter Horst genoot zichtbaar tijdens het debat en ging met de jongeren in gesprek tijdens de schorsingen.