Gemeente Rotterdam

Collegevergadering gemeente Rotterdam 06-10-2009

2009 | 37

Collegevergadering van

6 oktober 2009

Concerncommunicatie

Burgemeester

1

29-09

Het college heeft besloten om een informerende en opkomstbevorderende campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 te organiseren. De campagne is bedoeld voor alle Rotterdammers.

2

06-10

Het college gaat akkoord met het bezoek van de burgemeester met het regionaal college aan San Diego van 10 tot 13 oktober. De burgemeester doet dit in de hoedanigheid van korpsbeheerder van het regionaal college. Het hoofdthema van de reis is jeugd. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan de onderwerpen: contact met multiculturele gemeenschappen, achterstandswijken, huiselijk geweld en vrijwilligerswerk. De doelen van deze reis zijn ondermeer het opdoen van praktijkervaringen en nieuwe inzichten verkrijgen met de genoemde onderwerpen in San Diego en het versterken van de relaties binnen het regionaal college. Ook zal de burgemeester de burgemeester van San Diego ontmoeten.

3

06-10

Het college gaat akkoord met het bezoek van de burgemeester, de wethouder Haven en Financiën en de wethouder Economie, Verkeer en Vervoer aan de officiële perspresentatie van de Tour de France 2010. De bestuurders zijn op uitnodiging van de Tourdirectie aanwezig bij de officiële presentatie bij te wonen in het Palais de Congres te Parijs. Rotterdam is startplaats van de Tour de France in 2010.

4

06-10

Het college heeft de raad per brief geïnformeerd over de gesprekken met het college van B&W van Den Haag over intensivering van de samenwerking in een Metropoolregio Rotterdam-Den Haag. De plannen voor een Metropoolregio hebben, mede door de Structuurvisie Randstad 2040 van het Rijk, een nieuwe impuls gekregen.

Wethouder Jeugd, Gezin, Onderwijs en Sport

1

06-10

Het college stelt de gemeenteraad voor om de motie Onderwijshuisvesting van de heer Celik (2007/3523) af te doen. De motie droeg het college op om bij de kadernota van 2009

voorstellen te doen om het investeringsniveau voor onderwijshuisvesting zodanig op peil te houden dat er voldoende middelen zijn om in nieuwbouw en verbouw te kunnen blijven

investeren. De motie vroeg hierbij prioriteit te geven aan het vmbo, op een zodanige manier dat de achterstand in kwaliteit van gebouwen versneld wordt ingelopen en hierover aanvullende afspraken te maken met de schoolbesturen. In de kadernota 2009 is hier ¤ 10 miljoen voor vrijgemaakt.

Wethouder Haven en Financiën Buitenruimte en Organisatie

1

29-09

Het college stelt de raad voor de Archeologieverordening Rotterdam vast te stellen. In deze verordening staan regels om archeologische waarden te beschermen bij de uitvoering van werkzaamheden.

2

06-10

Het college heeft het raadsvoorstel vastgesteld voor de wijzigingen van de Controleverordening 2009 en de Verordening Onderzoeken Doelmatigheid en Doeltreffendheid Gemeente Rotterdam.

De voorgelegde wijziging van de Controleverordening 2009 bevat een actualisering door gewijzigde regelgeving en een aanpassing aan werkwijzen die al in de praktijk worden toegepast. De voorgelegde wijziging van de Verordening Onderzoeken Doelmatigheid en Doeltreffendheid Gemeente Rotterdam bevat een aanpassing van de werkwijze bij onderzoeken.

3

06-10

Het college heeft wethouder Haven, Financiën, Buitenruimte en Organisatie gemachtigd om als aandeelhouder van Havenbedrijf Rotterdam N.V. (HbR N.V.) in te stemmen met de verkoop van het belang van HbR N.V. in de Exploitatiemaatschappij Schelde Maas. Ook is de wethouder gemachtigd om een lid van de directie van HbR N.V. en een lid van de Raad van Commissarissen te herbenoemen.

4

06-10

Het college heeft besloten om het eigendom van de Groenewegbrug over te nemen van de gemeente Zevenhuizen/Moerkapelle. Rotterdam wordt hiermee volledig verantwoordelijk voor het beheer, het onderhoud en de bediening.

5

06-10

Het college heeft zijn reactie vastgesteld op de notitie Rotterdam Open u! van het raadslid De Kleijn (SP) over het gebruik van open standaarden en open source software.

Wethouder Wonen en Ruimtelijke Ordening

1

06-10

Het college stelt de raad voor het bestemmingsplan "Doenkade - N209 I" vast te stellen. Het plangebied omvat de kruising van de Doenkade/N209 met de Ankie Verbeek-Ohrlaan.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 13 maart 2009 tot en met 23 april 2009 ter inzage gelegen. In deze periode zijn er geen zienswijzen ingediend.

2

06-10

Het college heeft mevrouw N.A.H. Hoven bij de raad voorgedragen, voor een herbenoeming als burgerlid van de Commissie voor Welstand en Monumenten voor een tweede termijn van drie jaar.

Het college heeft de beantwoording vastgesteld van de schriftelijke vragen van:


*

het raadslid T.S.J. Coskun (SP) over 'dubbel' inburgeren.vastgesteld.


*

het raadslid R.A.C.J. Simons over Buurtreferenda vastgesteld.


*

de heer drs. P.B. van Tijn (VVD) over gescheiden inburgeringsklassen vastgesteld.


*

het raadslid A.S. Mosch (Leefbaar Rotterdam) over de kosten van de pardonregeling vastgesteld.