Waterschap Groot Salland

Burgemeester Deventer geïnspireerd door bestuursprogramma

Laatste wijziging: 8 oktober 2009

Algemeen bestuurslid Hermans, van het Waterschap Groot Salland, heeft het nieuwe bestuursprogramma van het waterschap persoonlijk overhandigd aan Burgemeester Heidema van Deventer in zijn rol als vertegenwoordiger van de Stedendriehoek. Tijdens de overhandiging is stilgestaan bij onderwerpen uit het programma die de gemeente Deventer direct raken.

Het waterschap en de gemeente Deventer gaan de komende periode bijvoorbeeld werken aan één waterloket waar burgers terecht kunnen met al hun vragen over water. Daarnaast is gesproken over samenwerking op het gebied van de afvalwaterketen. Het waterschap laat in opdracht van de gemeente Deventer een zandfiltratie bouwen op het terrein van de rioolwaterzuivering om het rioolwater nóg beter schoon te kunnen maken.

Ook ontwikkelingen rondom de Zandwetering en Ruimte voor de Rivierprojecten die spelen rondom de Bolwerksplas, de Ossenwaard en de Keizers- en Stobbenwaarden in Deventer zijn aan de orde geweest. Deze projecten moeten ervoor zorgen dat het water meer ruimte krijgt. Dit is nodig omdat het door de klimaatverandering vaker en harder regent. Waterschap en gemeente trekken hierin samen op.

Meer informatie over het bestuursprogramma is te vinden op: www.wgs.nl/bestuursprogramma

Waterschap Groot Salland | Dr. van Thienenweg 1 | Postbus 60 | 8000 AB Zwolle | t (038) 455 72 00 | info@wgs.nl