Politie Zaanstreek-waterland

Ruim honderd boetes tijdens verkeerscontroles

Zaanstad, 07-10-2009 o In verband met de actieweek van de politie werden woensdag wederom op diverse plaatsen in de Zaanstreek verkeerscontroles gehouden.

Veruit de meeste boetes werden uitgedeeld aan fietsers die zonder licht reden. In totaal 73 fietsers kregen een boete. Verder werden, op de Karel Lotsylaan en de Provincialeweg in Zaandam, 78 brom- en snorfietsen op de rollentestbank gezet. Daarbij bleken vier tweewielers te zijn opgevoerd.Nog eens zeven bromfietsers kregen een boete omdat ze geen linkerspiegel (6x) hadden of de uitlaat niet goed bevestigd was (1x). Ook op de Faunastraat in Wormer hadden negen bromfietsers hun zaken woensdagavond niet op orde. En op de Wandelweg in Wormerveer zette een motoragent 's middags vier bromfietsers aan de kant omdat ze met hoge snelheid over het fietspad reden terwijl ze op de rijbaan thuishoren.

Ten slotte werden tijdens alle overige controles 26 boetes uitgedeeld voor diverse overtredingen, zoals het niet dragen van de autogordel, het niet (bij zich) hebben van een rijbewijs, rijden door rood, rijden zonder helm en parkeren op het trottoir. De controles vonden plaats in Assendelft (ter hoogte van de Brassertunnel), in Koog aan de Zaan (Verzetstraat en station Koog Bloemwijk) , in Wormer (Zaanweg) in Wormer en in Zaandam (Jelle Troelstralaan, Peperstraat en Prins Bernhardplein).