Gemeente Hilvarenbeek


Gemeente beraadt zich op nieuwbouw jongerencentrum

De besturen van de jongerenorganisaties ât Tref en de Young Ones hebben de gemeente medegedeeld dat ze hun organisaties gaan opheffen. Dit betekent dat beide organisaties niet meer zullen verhuizen naar het nieuw te bouwen jongerencentrum. Het college gaat de gevolgen hiervan in kaart brengen en beraadt zich op vervolgstappen.

Op 29 september 2009 vond overleg plaats tussen de besturen van de jongeren-organisaties, de jongerenwerker en wethouder Van Mol over de ontwikkelingen binnen de besturen en over de nieuwbouw van het jongerencentrum. Tijdens dit overleg heeft het bestuur van ât Tref aangegeven de vereniging op te heffen zodra ze het pand aan de Holstraat moeten verlaten. In eerdere overleggen hebben de bestuursleden al aangegeven dat ze hun bestuurswerkzaamheden stoppen zodra ât Tref verhuist. Er zou gezocht worden naar nieuwe bestuursleden die ât Tref zouden voortzetten in het nieuwe jongerencentrum. Deze zoektocht werd mede begeleid door de jongerenwerker, maar heeft geen resultaat gehad.

Ook het bestuur van de Young Ones heeft aangegeven dat er geen toekomst meer is voor deze jongerenorganisatie. Aan het einde van het seizoen 2009/2010 zullen zij hun stichting opheffen. De huidige bestuursleden hebben op diverse manieren gezocht naar opvolgers, echter ook zonder resultaat.

Beide organisaties zijn op dit moment gehuisvest in de Holstraat. Zij zouden, samen met de jongerenwerker, verhuizen naar het nieuw te bouwen jongerencentrum op industrieterrein de Bukkum. Nu duidelijk is geworden dat de jongerenorganisaties deze stap niet meer gaan zetten, zal het college zijn eerdere besluitvorming over de nieuwbouwaccommodatie moeten heroverwegen. Het college gaat onderzoeken wat de consequenties zijn van het besluit ât Tref en de Young Ones.