Belgische Federale Overheid


*

Website Europees milieukeurmerk in een nieuw jasje

Datum: 08 oktober 2009

De website www.ecolabel.be van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu steekt in een nieuw jasje. Deze update was zeker geen overbodige luxe. Het aantal producten met het milieukeurmerk die in België verkocht worden, is namelijk sterk gestegen: van 77 in 2006 tot ongeveer 300 in 2009.

Het ecolabel wordt toegekend aan producten die een beperkte impact hebben op het milieu in elke fase van hun levenscyclus: vanaf de ontginning van de grondstoffen tot de uiteindelijke afvalverwerking. Momenteel gaat het om 27 categorieën van producten en diensten waaronder afwasmiddelen, toeristische verblijven, textiel en televisietoestellen.

De website www.ecolabel.be is bedoeld voor consumenten, producenten en aankopers uit zowel de openbare sector als de privésector. De consumenten vinden er een lijst van alle producten met een milieukeurmerk die te koop zijn op de Belgische markt. De producenten kunnen er meer informatie vinden over de criteria en de toekenningsprocedures. En de kopers kunnen er vernemen welke mogelijkheden er bestaan om milieubewust aankopen te doen dankzij het Europese milieukeurmerk.