Gemeente Beverwijk


Wethouder Dijkshoorn neemt cheque voor De Baak in ontvangst

Wethouder Maarten Dijkshoorn heeft maandag
5 oktober 2009 een sponsorcheque voor kinderboerderij en NME-centrum De Baak in ontvangst genomen. De cheque werd overhandigd door Andrea de Graaf, coördinator bij BSO De Kolderzolder. De Kolderzolder heeft samen met de Montessori-basisschool, het Centrum voor de Kunsten Beverwijk en de kinderkamer comissie van Bibliotheek IJmond, kunstwerken gemaakt met als thema 'Dieren'. Tijdens Beverwijk Uit de Kunst, op zaterdag 12 september, is de kunst verkocht en de opbrengst schenkt de Kolderzolder aan De Baak. Het geld wordt gebruikt voor de aanschaf van materialen voor een Waterwandelpad.

Waterwandelpad
Op het terrein van De Baak staat een educatieve grondwatermeter. Hierbij biedt De Baak de scholen een lespakket aan. Een nog niet vervulde wens was een Waterwandelpad, zodat kinderen na de lessenserie naar De Baak kunnen komen voor een excursie. De vrijwilligers hebben een parcours uitgezet van de grondwatermeter, naar de beek, naar het moeras in Westerhout en weer terug. Onderweg komen de kinderen diverse opdrachten tegen. Met het sponsorgeld kunnen de materialen om het Waterwandelpad te realiseren, worden aangeschaft.

De Baak
De Baak organiseert activiteiten op het gebied van natuur- en milieueducatie voor basisscholen in Beverwijk en omgeving. Daarnaast zijn er iedere eerste woensdag van de maand BaakBelevenissen voor jong en oud. Kinderboerderij en NME-centrum De Baak is gevestigd aan de Westerhoutweg 18 in Beverwijk.