Gemeente Amersfoort

PERSBERICHT
Nummer: 25

Praten met kunst - Heilige Huisjes in Vathorst

Amersfoort, 8 oktober 2009 ­ Gedurende de maand oktober vindt de expositie 'Heilige Huisjes' plaats in het I-centrum Vathorst.

De expositie bestaat uit 12 schilderijen. Deze op onvoorspelbare plaatsen verspreid zijnde schilderijen stellen vragen over niet alledaagse thema's: De 'Heilige Huisjes' van mensen. Wat beweegt mensen; waar willen ze het wel over hebben, niet over hebben... etc. De relatie met Vathorst is natuurlijk dat de huizen die worden gekocht ook vaak het symbool zijn van dat wat mensen belangrijk vinden, Heilige huisjes in letterlijke zin. De schilderijen hebben thema's zoals vrede, liefde, samenleven, symbolen, religies, rituelen.

Aan de hand van een rondleiding (blokje om), of kaarten met teksten of statements, worden taboes bespreekbaar gemaakt door samen te kijken naar de schilderijen. In gesprek met elkaar vanuit een gelijkwaardige startplek, namelijk een schilderij.

Groepen (kinderen, volwassenen) worden met name uitgenodigd met elkaar in gesprek te gaan over de verschillende thema's. Wat verstaan we onder vrede, liefde, religies etc. Wat is het allerbelangrijkst: zie het als praten met de kwast. Dit kan eventueel onder begeleiding van de kunstenares Gea Boon.

Contact
Gea Boon exposeert haar werk met als titel 'Heilige huisjes' tot 1 november in I-Centrum Vathorst, Veenslagen 2 in Amersfoort. Indien u interesse heeft in haar werk, het thema Heilige Huisjes en de mogelijkheden voor groepen, kunt u contact met haar opnemen via de website: geaboon.nl, e-mail: gea@geaboon.nl



Gemeente Amersfoort