Ingezonden persbericht


Den Haag, 8 oktober 2009

PvdA pleit voor veiligheidsscan bij verenigingen

De PvdA pleit voor het invoeren van een veiligheidsscan bij verenigingen. Op bezoek bij voetbalvereniging ODB kreeg de PvdA-fractie te horen dat deze vereniging sinds 1976 al 34 maal geplaagd is door inbraken. 'ODB is helaas niet de enige vereniging die hier last van heeft', aldus PvdA-raadslid Gerard Verspuij.

Het MKB kent een regeling die het kleine bedrijven - tot 10 werknemers - mogelijk maakt om een veiligheidsscan aan het bedrijfspand te laten verrichten door een keurmeester van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). 'Deze regeling geldt echter niet voor verenigingen.', aldus PvdA-raadslid Lobke Zandstra.

De veiligheidsscan kan onvolkomenheden in de beveiliging aan het licht brengen. Tevens kunnen voorstellen en aanbevelingen worden gerapporteerd ter verbetering van de veiligheid. PvdA-raadslid Marko Fehres: 'Ook voor verenigingen zou wat ons betreft een dergelijke regeling moeten gelden. Wij hebben het college daarom schriftelijke vragen gesteld om te onderzoeken of de invoering hiervan tot de mogelijkheden behoort.'