Winnaar Veilige Publieke Taak AWARD: Stichting De Hoop

Stichting De Hoop is de winnaar van de Veilige Publieke Taak AWARD. Zij ontvangt de award en een cheque van 25.000 euro voor het project Samen tegen Agressie. Dit project richt zich op het voorkomen, beperken en afhandelen van voorvallen van agressie en geweld. Het bezoekende publiek van de jaarlijkse VPT Beurs in Amersfoort heeft vandaag de uitslag bepaald. Zij konden stemmen op één van de drie genomineerden: GVB, Stichting De Hoop en de gemeente Spijkenisse.

De jury - onder voorzitterschap van de secretaris-generaal van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties mevrouw Van Erp-Bruinsma - die de drie genomineerden had geselecteerd was verrast door de complete aanpak van Stichting De Hoop. Daarbij kent deze aanpak een cultuurdoorbrekende insteek, geeft de aanpak blijk van oprechte aandacht voor het eigen personeel en legt de verantwoordelijkheid daar waar die thuis hoort: bij de dader.

Hulpverleners, handhavers, toezichthouders en dienstverleners krijgen regelmatig te maken met agressie en geweld bij de uitoefening van hun publieke taken. Dat is onacceptabel. Minister Ter Horst vindt het belangrijk dat er meer aandacht komt voor de successen in de bestrijding van agressie en geweld. Succesvolle maatregelen kunnen worden overgenomen door andere organisaties, zodat gezamenlijk wordt gewerkt aan een veiliger publieke taak.

Noot aan redacties (