Universiteit van Tilburg

Persbericht 8 oktober 2009

Laurens Cherchye hoogleraar Econometrics and Operations Research

De Universiteit van Tilburg heeft Laurens Cherchye met ingang van 1 oktober 2009 benoemd tot hoogleraar Econometrics and Operations Research. Cherchye ontwikkelt methodologie voor het modelleren van consumptiegedrag van gezinnen en productiegedrag van bedrijven. Hij combineert het hoogleraarschap met een functie aan de Katholieke Universiteit Leuven.

Het onderzoek van Laurens Cherchye zal gaan uitwijzen in hoeverre consumptie- en productiegedrag economisch rationeel en efficiënt is. Hij gaat na welke factoren beslissingen van consumenten en bedrijven beïnvloeden en de resulterende modellen zullen het gedrag van deze consumenten en producenten ook kunnen voorspellen. Cherchye bouwt voort op eerder onderzoek waarvoor hij zogenaamde non-parametrische technieken hanteerde.

Prof. dr. Laurens Cherchye (1974, België) studeerde Economische Wetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven en promoveerde daar in 2001 op het proefschrift Topics in nonparametric production and efficiency analysis. Vervolgens werkte hij als postdoctoral fellow voor het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek Vlaanderen (2002-2008) en als universitair docent en hoofddocent aan de KU Leuven (2005-nu).