Oogziekenhuis Rotterdam

Het Oogziekenhuis Rotterdam behaalt NIAZ-accreditatie

Rotterdam 8 oktober 2009. Als eerste categoraal ziekenhuis in Nederland heeft Het Oogziekenhuis Rotterdam de accreditatie van het Nederlands Instituut voor Accreditatie van Ziekenhuizen (NIAZ) ontvangen.

De NIAZ-accreditatie is het belangrijkste kwaliteitskeurmerk voor ziekenhuizen en geeft aan dat een organisatie adequate en veilige zorg biedt aan haar patiënten.

Duidelijke verbetercultuur
Volgens het NIAZ kent Het Oogziekenhuis Rotterdam een duidelijke verbetercultuur: 'Het Oogziekenhuis Rotterdam is een innovatieve organisatie die al verschillende prijzen heeft gewonnen voor onder andere veiligheid, een van de belangrijke onderdelen in de kwaliteitsnormen van het NIAZ. Andere sterke punten van Het Oogziekenhuis zijn de enthousiaste en betrokken medewerkers, de angstreductie bij patiënten en de klantgerichtheid. Het kwaliteitskeurmerk is vier jaar geldig.

Uitreiking NIAZ-accreditatie tijdens jaarlijkse kwaliteitsweek in Het Oogziekenhuis
De NIAZ-accreditatie is op dinsdag 6 oktober jl. door mevrouw Hélène Beaard, directeur van het NIAZ, uitgereikt aan de Raad van Bestuur van Het Oogziekenhuis. De uitreiking gebeurde tijdens de kwaliteitsweek, een jaarlijks terugkerende activiteit waarin extra aandacht wordt geschonken aan een steeds wisselend kwaliteitsthema. Dit jaar is het thema Hotel Eye Hospital. Internationale ziekenhuizen discussiëren met de collegas uit Rotterdam over de bevordering van de gastvrijheid in de oogzorg.

Mevrouw Hélène Beaard reikt NIAZ accreditatiebewijs uit aan de Raad van Bestuur van Het Oogziekenhuis Rotterdam, Frans Hiddema (midden) en Kees Sol (links).

Voor zorginstellingen is de NIAZ-accreditatie een middel om zich maatschappelijk te verantwoorden. Het NIAZ werkt samen met de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en schadeverzekeraar MediRisk.

Meer informatie
Voor meer informatie over Het Oogziekenhuis Rotterdam of de NIAZ-accreditatie kunt u contact opnemen met Astrid de Boer, beleidsmedewerker, 010 401 76 52.

8-10-2009

Herkomst: Het Oogziekenhuis Rotterdam

---