Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - jongen aangehouden voor heling van fiets | |
De politie heeft woensdagochtend 7 oktober op de Marktstraat in Apeldoorn een 18-jarige jongen aangehouden op verdenking van heling van een fiets.


Surveillerende agenten zagen de jongen omstreeks 11:00 uur rijden op het Marktplein. Bij controle bleek er met het framenummer van de fiets geknoeid te zijn. Hierop hebben zij de 18-jarige jongen aangehouden op verdenking van heling. De jongen is overgebracht naar het politiebureau en daar bleek uit onderzoek dat de fiets als gestolen geregistreerd stond. Er is proces-verbaal opgemaakt tegen de Apeldoorner.

|     |Apeldoorn - inbraak bij gerenoveerd pand                  |

In de nacht van dinsdag op woensdag 7 oktober is er ingebroken bij een pand aan de Loolaan in Apeldoorn. Het pand werd op dat moment niet bewoond in verband met renovatie. Er zijn diverse gereedschappen weggenomen van het bouwbedrijf dat met de renovatie belast is.


De politie kreeg woensdagochtend een melding over de inbraak. Men heeft zich toegang verschaft tot het terrein door een hek te forceren. Uit een bouwcontainer op het terrein en uit het pand zijn diverse gereedschappen weggenomen. De politie heeft de inbraak in onderzoek en vraagt mensen die mogelijk iets gehoord en/of gezien hebben, te bellen met 0900-8844.

|     |Apeldoorn - verkeerscontroles                             |

De politie heeft op woensdag 7 oktober gedurende de gehele dag op verschillende locaties in Apeldoorn diverse snelheidscontroles gehouden.


De politie hield de controles op verzoek van diverse wijkagenten naar aanleiding van klachten uit de buurt. Zo werd er gecontroleerd op de Arnhemseweg (80 km/uur) in Beekbergen, hier reden 97 bestuurders te hard. Hoogst gemeten snelheid was hier 135 km/uur. Op de Anklaarseweg (50 km/uur) werden 95 overtredingen geregistreerd en reed de hardst rijdende bestuurder 85 km/uur. Op de Laan van Malkenschoten (max. 50 km/uur) reden 150 mensen te hard. Hoogst gemeten snelheid was hier 123 km/uur.


De politie heeft de hardrijders bekeurd. Bestuurders die meer dan 50 km te hard reden zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden.


Op Kanaal-Zuid werd door de politie een algemene verkeerscontrole gehouden in combinatie


met de rollerbank. In totaal zijn hier vier bekeuringen uitgedeeld. Eén voor het niet dragen van een helm, één maal voor het niet kunnen tonen van een geldig rijbewijs en twee maal voor het overschrijden van de maximale constructiesnelheid van een bromfiets (opgevoerde brommers).


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(

---- --

|Apeldoorn - Caravan en auto's uitgebrand | |

Aan de Brugwachtershoeve in Apeldoorn zijn in de nacht van woensdag op donderdag 8 oktober twee auto's en een caravan volledig uitgebrand. Ook een carport en de gevel van een woning liepen forse schade op.


De brand werd rond 03:00 uur gemeld. Politie en brandweer waren vrijwel direct met meerdere eenheden ter plaatse. De brandweer had de uitslaande brand, waarbij ook een of meerdere gasflessen van de caravan zijn ontploft, vrij snel onder controle. Diverse bewoners die uit voorzorg uit hun woningen waren gehaald konden daarna hun woningen weer in.


De technische recherche van de politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. De politie houdt er rekening mee dat sprake kan zijn geweest van brandstichting.


Rond het tijdstip van de brand heeft de politie, die in verband met eerdere autobranden in de Maten extra surveilleerde in de wijk, in de omgeving van de brand een man aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij de brand. De man is meegenomen naar het politiebureau en in verzekering gesteld voor nader verhoor. De politie onderzoekt op dit moment of de man iets te maken heeft gehad met de brand aan de Brugwachtershoeve.


De politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld naar deze brand en ondermeer al diverse getuigenverklaringen opgenomen. Als er getuigen zijn die de politie nog niet hebben gesproken roept de politie hen op contact op te nemen met de politie via 0900-8844.


EINDE BERICHT

-----------------------

(





(

---- --