Politie Hollands Midden

Gouda - Aanhoudingen voor skimmen door alerte Gouwenaar

Gouda, 08-10-2009 o De politie heeft donderdagmorgen 8 oktober drie mannen van 32, 35 en 41 jaar uit Becau en Piatra Neamt (Roemenië) aangehouden op verdenking van skimmen op het station in Gouda. Door de alerte reactie van een 47-jarige Gouwenaar kon de politie al snel de verdachten aanhouden.

De Gouwenaar fietste om 07.30 uur richting het Centraal Station toen hij twee mannen zich verdacht zag ophouden bij de kaartjesautomaat aan de zijde van de Burgemeester Jamessingel. De Gouwenaar hield al fietsend de mannen in de gaten, ook toen hij zijn fiets stalde. De verdachte mannen leken ergens op te wachten. Het viel de Gouwenaar op dat de twee de automaat probeerden af te schermen. Een van de mannen had iets in de hand en maakte een krachtige beweging aan de automaat. De Gouwenaar vertrouwde dit niet en dacht direct aan skimmen. De Gouwenaar heeft direct de politie gebeld en de looprichting van de twee mannen en hun signalementen doorgegeven.
Vanaf het Albert Plesmanplein liepen de twee richting de Statensingel op enige afstand gevolgd door de Gouwenaar. Ondertussen voegde een derde man zich bij de twee. De Gouwenaar zag dat de drie mannen in een auto stapten die op de Statensingel geparkeerd stond. Terwijl de Gouwenaar zijn informatie aan de meldkamer doorgaf, werden agenten in de omgeving gewaarschuwd. Al snel nadat de mannen waren ingestapt konden zij door meerdere agenten worden aangehouden. Een van de mannen hield bij de aanhouding een hand in zijn jaszak. Daarin bleek skimapparatuur te zitten. Deze werd in beslaggenomen voor verder onderzoek.

De politie prijst de alerte reactie van de Gouwenaar en heeft hem met een bloemetje bedankt. Doordat hij als getuige direct 1-1-2 belde konden de verdachten worden aangehouden.

Veel mensen denken dat het nummer alleen bedoeld is als er mensenlevens op het spel staan, terwijl het nummer gebeld kan worden in alle gevallen wanneer elke seconden telt. Door te bellen bij heterdaadsituaties wordt de kans groter dat de daders gepakt worden. 1-1-2 daar pak je dus ook daders mee!