Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Hans Roodzand ontvangt parel Milieufederatie

Publicatiedatum : 8 oktober 2009

Erna Krommendijk van de Milieufederatie overhandigt Hans zijn welverdiende parel.

Vanmiddag heeft de Milieufederatie Noord-Holland de milieuparel uitgereikt aan Hans Roodzand, adviseur bij de afdeling Planvorming van ons hoogheemraadschap. Dit gebeurde tijdens een druk bezochte bijeenkomst in het kader van de interne milieuwedstrijd van het hoogheemraadschap.

Hans Roodzand krijgt één van de twintig milieuparels die de Milieufederatie Noord-Holland uitreikt vanwege haar 40-jarig bestaan. Hij krijgt de parel omdat hij zowel binnen het hoogheemraadschap als daarbuiten het ecologisch denken in het waterbeheer aanjaagt. In gewone mensentaal en met heel veel enthousiasme brengt Hans Roodzand het leven in het water onder de aandacht. Hij is voortdurend op zoek naar mogelijkheden voor ons hoogheemschap om de omstandigheden voor planten en dieren in het water te verbeteren.

Loco-dijkgraaf Cees Mantel is blij met de parel. Hij zegt dat er al een tijdje een omslag gaande is en dat het hoogheemraadschap steeds meer rekening houdt met natuur en milieu. Bijvoorbeeld door bij het onderhouden van de sloten meer rekening te houden met planten en dieren in het water. Daar waar het watersysteem het toelaat, hoeven de sloten minder rigoureus te worden geschoond dan in het verleden. Mantel: "De parel is voor ons een stimulans om door te gaan op die ingeslagen weg."

De uitreiking van de parel vond plaats tijdens de milieuwedstrijd van het hoogheemraadschap. De Milieufederatie ziet deze wedstrijd als een teken dat Hollands Noorderkwartier bezig is om een omslag te maken en meer oog krijgt voor milieuzaken.

* Fijne parels, mooie parels... (14 september)

Hoogheemraad Cees Mantel: 'De parel is voor ons een stimulans om door te gaan op de ingeslagen weg.'