Erasmus Universiteit Rotterdam

Ruim 20 procent meer nieuwe studenten op Erasmus Universiteit Rotterdam

580 meer bachelorstudenten dan in 2008

De Erasmus Universiteit Rotterdam heeft ruim 20 procent meer eerstejaarsstudenten ingeschreven dan vorig jaar. Per 1 oktober hadden ruim 5238 eerstejaars zich aangemeld, vorig jaar lag dat nog op 4343.

De groei zit zowel bij de bacheloropleidingen als bij de instroomprogramma's. Bij deze schakelprogramma's is een verdrievoudiging te zien van het aantal inschrijvingen.In 2008 waren het er nog 159 , in 2009 474. De schakelprogramma's zijn bedoeld voor studenten met een hbo-diploma die aan de Erasmus Universiteit een masteropleiding willen volgen.

Bij de bacheloropleidingen is een stijging te zien van 13 procent. In 2008 schreven nog 4184 studenten zich in, dit collegejaar waren dat er 4764, een stijging van 580.

Met name de studies economie, sociologie, International Business Administration en Bestuurskunde laten forse groei zien. De nieuwe studierichting International Bachelor Communication and Media was goed voor 121 inschrijvingen.

De groei past in de trend die eerder al werd aangegeven door de VNSU dat door de economisch recessie studeren populairder is geworden. Met andere woorden de entree op de arbeidsmarkt wordt uitgesteld om de kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Overigens heeft de toestroom van nieuwe studenten niet tot problemen geleid bij de Erasmus Universiteit Rotterdam wat betreft huisvesting en of colleges.

Hier vindt u het complete overzicht per studierichting