Politie Zeeland


---


Z-3161-2009 Hoge boetes voor buitenlandse drugstoeristen
Woensdag is de eerste, geplande actie gehouden door de Zeeuwse politie t.a.v. het vervoer van softdrugs door Belgische en Franse drugstoeristen.
Het openbaar ministerie wil, na sluiting van de coffeeshops in Bergen Op Zoom en Roosendaal, de eventuele toename van het aantal buitenlandse drugstoeristen in de kiem smoren door een streng verbaliseringsbeleid toe te passen.

De din de kiem smoren door een streng verbaliseringsbeleid toe te passen.

De drugstoeristen die werden betrapt op de uitvoer van softdrugs werden aangehouden. Hun softdrugs werden in beslag genomen en er werd een minimale boete opgelegd van E 300,-. Ditzelfde gold voor de kleine gebruikershoeveelheden (tot 5 gram) waar tot voor kort werd volstaan met inbeslagname.

De actie had als doel om een duidelijk signaal af te geven naar deze drugstoeristen. Hij werd tussen 15.00 en 22.00 uur, uitgevoerd door 9 politiemedewerkers op de volgende lokaties: omgeving coffeeshop Miami, de zuidelijke uitgang van de Westerscheldetunnel en de veerhaven in Breskens.

De controle resulteerde uiteindelijk in 6 aanhoudingen (5 Belgen en 1 Fransman) met oplegging van boetes van E 300,-. Vier boetes werden direct voldaan, twee verdachten werden heengezonden met een dagvaarding. Zij mogen zich later verantwoorden voor de politierechter in Middelburg.

O-3162-2009 Diefstal motor, Zierikzee
Vannacht is tussen 02.15 en 07.00 uur een motor gestolen uit een tuin aan het Zeesterpad in Zierikzee.
De motor betreft een rode Ducati uit 1993 voorzien van kenteken MR-03-FZ. De accu was leeg, het is niet bekend hoe de dieven het ding hebben meegenomen.

---- --