Belgische Federale Overheid


*

Defensie rekruteert

Datum: 08 oktober 2009

In 2010 werft het Ministerie van Defensie 1 293 nieuwe militairen aan. De opengestelde functies zijn te vinden in de verschillende departementen, maar ze hebben wel één ding gemeen: het gaat om operationele functies. Daarnaast zijn er ook nog 70 vacatures voor reservisten en 32 voor administratieve functies voor burgerpersoneel.

Voor de nieuwe rekruteringscampagne is de militaire jobsite volledig herwerkt. Ze is nog gebruiksvriendelijker en bevat meer precieze informatie over de vacante plaatsen. Bovendien kunt u zich voortaan online inschrijven om te solliciteren voor een specifieke job.

De belangrijkste nieuwigheden bij deze rekruteringscampagne zijn de mogelijkheid om een account aan te maken op de jobsite en de invoering van het nieuw gratis nummer 0800-DEF4U.
Als u een account aanmaakt op de jobsite ontvangt u nadien alle openstaande vacatures die overeenstemmen met uw profiel. Defensie houdt u ook op de hoogte van al haar evenementen. Op het gratis nummer 0800-DEF4U kunt u het contactcentrum bereiken. Dat nummer lijkt misschien wat vreemd, maar elke letter in het nummer staat voor een cijfer op het toetsenbord van uw telefoon. 0800-DEF4U is dus gelijk aan 0800-333 48. U kunt er terecht met uw vragen, maar ook om brochures te bestellen, om u in te schrijven voor een vacante plek of om een afspraak te maken met een rekruteringsspecialist.

Ook de selectieprocedure onderging enkele wijzigingen. Om beter te voldoen aan de verwachtingen van de kandidaten wordt de selectie voortaan gespreid over twee dagen. Tot slot verandert ook de sporttest. Alle kandidaten die zich inschrijven voor 2010 ondergaan een nieuwe test die bestaat uit lopen, buikspieroefeningen en pompen.

Meer informatie over de rekruteringscampagne vindt u op de website van het Ministerie van Defensie.

Raadpleeg de jobsite van het Ministerie van Defensie.