Gemeente Doetinchem

Persbericht, 8 oktober 2009

Ongeval Haareweg

Het ernstige ongeval op de Haareweg dat donderdagochtend 8 oktober 2009 heeft plaatsgevonden, heeft de gemeente Doetinchem diep geraakt. Het gemeentebestuur van Doetinchem betreurt dat er een dodelijk slachtoffer is gevallen en leeft mee met ouders en familieleden van het slachtoffer.

De verkeerssituatie op de Haareweg baart de omwonenden en de gemeente al jaren grote zorgen. Het is een drukbereden weg, waaronder met veel vrachtverkeer. Reeds in 2004 is naar aanleiding van klachten van omwonenden de verkeerssituatie aangepast. Toen is van de kruising Haareweg / Surinamestraat / Leerinkstraat een kleine zone met een pleinachtige inrichting gemaakt. Tevens werd de maximumsnelheid beperkt tot 30 kilometer per uur en de voorrangssituatie aangepast. De Haareweg was daarmee niet langer een voorrangsweg.

Ondanks de aanpassingen bleef de Haareweg een drukke weg. Ook zorgde de nieuwe voorrangssituatie voor nieuwe klachten, vooral gericht op de onduidelijkheid van de nieuwe situatie. In overleg met de omwonenden werkt de gemeente sinds enige tijd aan nieuwe aanpassingen ter bevordering van de verkeersveiligheid. De plannen bevinden zich momenteel in een vergevorderd stadium. Ook afgelopen dinsdag zijn de plannen nog besproken met de bewoners. De wens is om van de Haareweg opnieuw een voorangsweg te maken, waarbij de snelheidsbeperkende maatregelen (30 kilometer zone) blijven bestaan.

Het ernstige ongeluk van vanmorgen heeft de noodzaak van deze aanpassingen nog eens extra benadrukt. Begin komende week is een extra bijeenkomst met de betrokken bewonersvertegewoordiging.

Lees meer