Jumbo supermarkten


Veghel, 1 oktober 2009


-Persbericht-

PROEF MET ZELFSCAN BIJ JUMBO IN SCHIJNDEL Klanten nog beter van dienst met nieuwe service

Nog vlotter winkelen en tijdens het boodschappen doen precies bijhouden hoeveel je uitgeeft. Dit is vanaf 8 oktober mogelijk bij Jumbo Supermarkten in Schijndel. Klanten kunnen dan gebruik maken van Zelfscan, waarmee ze hun boodschappen zelf kunnen scannen. Dit scheelt tijd én het is gemakkelijk, omdat de klant tijdens het boodschappen doen al kan inpakken. Schijndel heeft de primeur: het is de eerste supermarkt van Jumbo én in Schijndel met Zelfscan.

Met deze nieuwe service hoopt Jumbo Supermarkten de klanten nog beter van dienst te zijn. `'Wie gebruik maakt van de scanner kan nog sneller boodschappen doen. Bovendien vinden veel klanten het prettig om tijdens het winkelen een overzicht te houden van het totaalbedrag van hun aankopen. En bij gebruik van de scanner profiteert de klant volledig van alle voordelen van de unieke Jumbo formule,'' zegt filiaalmanager Joost van Keulen.

Service

Het bijzondere van het Zelfscan-systeem bij Jumbo is volgens hem dat in tegenstelling tot andere supermarkten de klant met de zelfscan toch afrekent bij een caissière. `'Zo blijft de persoonlijke service behouden.''
Joost van Keulen wijst er overigens op dat het gebruik van de scan volledig vrijwillig is. `'Wie gewoon op de traditionele manier bij de kassa wil afrekenen, kan vanzelfsprekend op die manier de boodschappen blijven doen. Maar we vinden het wel leuk als klanten het een keer proberen: onze medewerkers staan altijd klaar om klanten te helpen met de uitleg van het nieuwe systeem. Dan kunnen ze ervaren dat boodschappen doen met behulp van de scanner nog leuker is''




Snel en eenvoudig

De zelfscan is snel en eenvoudig te bedienen. De klant pakt hem mee bij de ingang van de winkel. Met één druk op de knop kan het apparaat worden bediend. Om er gebruik van te maken is geen registratie of klantenpas nodig. Aan de hand van de ervaringen met de zelfscan wordt gekeken of het systeem in de toekomst wordt uitgebreid.

Jumbo Supermarkten

Jumbo Supermarkten is de afgelopen jaren zeer snel gegroeid. Het familiebedrijf wordt regelmatig onderscheiden met prijzen van leveranciers, klanten en producenten. Jumbo is tot twee keer toe uitgeroepen tot meest klantvriendelijke bedrijf in Nederland.
---

Noot voor de redactie ­