Medisch Centrum Alkmaar

nieuws

publicatiedatum: 2 oktober 2009

Alkmaars Ontzet: MCA draait als op zondag

Donderdag 8 oktober a.s. wordt in Alkmaar het Alkmaars Ontzet gevierd. Medewerkers van het Medisch Centrum Alkmaar hebben deze dag een verplichte vrije dag. Het ziekenhuis draait als op zondag. Dit betekent dat er, behalve spoedgevallen, geen patiënten worden opgenomen en er geen spreekuren op de poliklinieken zijn.

uitzonderingen
Deze dag zijn geopend:

* polikliniek orthodontie;

* radiologie: telefonisch op de gewone tijden bereikbaar. De MRI draait volledig; de CT en echografie alleen voor spoed. Voor algemene (skelet)onderzoeken is eveneens een kamer beschikbaar. Voor die laatste categorie worden ook afspraken gemaakt. Deze dag zijn beperkt geopend nucleaire geneeskunde en radiotherapie.

advertentie
In het Noordhollands Dagblad en de zondag- en weekbladen wordt een advertentie geplaatst over de zondagsdienst op deze Alkmaarse feestdag.

zuurkoolmaaltijd
Zo'n drieduizend borden zuurkool mét worst serveren ze ook dit jaar weer, de medewerkers van het restaurant van het MCA, bij de viering van Alkmaars Ontzet op 8 oktober. Het MCA sponsort én serveert al vele jaren de traditionele zuurkoolmaaltijd, waarvoor leden van de '8 Octobervereeniging' in de binnenstad aan lange tafels kunnen aanschuiven. Een zuurkoolmaaltijd in de stad hoort traditioneel bij de viering van het feit dat Alkmaar als eerste Hollandse stad werd ontzet en dus de Spanjaarden met succes had weten te weerstaan. Meer informatie over Alkmaars Ontzet: www.8oktober.nl.