Ingezonden persbericht




-- Persbericht --

Nijmegen, 8 oktober 2009.

Belgische slimste in Nationale Reisquiz 2009

Na ruim 3 weken is de strijd gestreden: de Nationale Reisquiz 2009 heeft een winnaar. Lutlenie uit België blijkt de meeste reiskennis te bezitten en wint daarmee een digitale fotocamera.

In de afvalrace, georganiseerd door de populaire reissite Wereldwijzer Reisforums, werd wereldkennis getest van reizigers die zich voor de quiz hadden opgegeven. Dagelijks werd door de redactie van Wereldwijzer een reisvraag op de website geplaatst. De deelnemers kregen een dag de tijd om te reageren; wie voor 10.00 uur de vraag goed beantwoordden gingen door naar de volgende ronde. Uiteindelijk is in de afvalrace één winnaar overgebleven.

"Vanaf vraag 13 waren er nog maar twee deelnemers over," aldus Imke, sitemanager van Wereldwijzer. "Voor ons was het dus ook een uitdaging om de vragen zo moeilijk mogelijk te maken."

De vijftiende en laatste vraag was een satellietfoto waarvan de overgebleven twee het land moesten raden. Van alle kanten werd hulp ingeroepen. Uiteindelijk gaf alleen de Belgische Lutlenie het juiste antwoord: Japan. "We zijn er nog steeds verbaasd over hoe zij dat heeft kunnen raden!"

Lutlenie zegt zelf 'keiblij' te zijn: "Vooral de eer om deze quiz te winnen vind ik geweldig. Uiteraard is het super dat daar ook nog een fototoestel aan verbonden is. We (ik, mijn 3 zonen, een aantal collega's) hebben ons reuze geamuseerd met het opzoeken van de foto's. We kijken al uit naar een volgende wedstrijd!"

Wereldwijzer Reisforums organiseert regelmatig diverse activiteiten waarbij deelnemers een leuke prijs kunnen winnen. De volgende activiteit gaat op 12 oktober van start: tijdens de NL Reisblog verkiezing 2009 strijden reizigers met elkaar door het schrijven van reisverhalen.

De volgende Nationale Reisquiz zal gehouden worden in 2010.

Over Wereldwijzer Reisforums
De website Wereldwijzer Reisforums is een interactief online reisplatform waar reizigers elkaar ontmoeten, met elkaar discussiëren en tips uitwisselen. Al meer dan 110.000 reizigers en vakantiegangers hebben zich aangemeld bij Wereldwijzer Reisforums. De site is op overzichtelijke wijze onderverdeeld in meer dan 50 landen, thema's en de diverse wereldcontinenten. Naast discussieforums is het op Wereldwijzer ook mogelijk om reisgenoten te zoeken, spulletjes te koop te zetten op de reismarkt, ervaringen over reisbestemmingen te delen, vakantiefoto's online te zetten en veel meer. De website wordt maandelijks door 200.000 Nederlanders en Vlamingen bezocht. QuaMundi Travel Media is eigenaar en exploitant van de website Wereldwijzer Reisforums.

-- Einde persbericht --

Noot voor de redactie,