Politie Twente

Persberichten Politie Twente 8 oktober 2009



Rijden zonder geldig rijbewijs en onder invloed van drugs

Hengelo

Een 29-jarige man uit Ulft werd woensdag 7 oktober aangehouden, omdat hij onder invloed van drugs en zonder geldig rijbewijs een personenauto bestuurde.

Woensdagmiddag 7 oktober omstreeks 16.00 uur zagen surveillerende agenten op de Deldenerstraat een automobilist opvallend rijden. Uit de auto kwam zeer luide muziek. Toen de automobilist werd aangesproken door de agenten, bleek hij een joint te roken. De man werd aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Daar gaf de man in eerste instantie een valse naam op en bleek dat de man, een 29-jarige inwoner van Ulft, niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Het rijbewijs was eerder ingevorderd door het CBR in verband met het vaker rijden onder invloed van alcohol. Op het politiebureau werd een bloedproef afgenomen door een GGD-arts in verband met het rijden onder invloed van drugs. Tegen de man zullen de nodige processen-verbaal worden opgemaakt. (2009040299)

Inbrekerswerktuig in de auto, verdachten aangehouden

Rijssen

Donderdagmorgen 8 oktober omstreeks 01:30 uur controleerden surveillerende agenten een auto op de A1, ter hoogte van afslag Rijssen-Holten. Tijdens het doorzoeken van de auto trof de politie inbrekerswerktuig aan. Hierop werden de drie verdachten, twee mannen van 29 en 23 jaar uit Zeist en één man waarvan op het moment van opstellen van dit bericht nog geen identiteit bekend is, aangehouden. De mannen zijn meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek. (2009040367)

Bromfietscontrole Hengelo

Hengelo

Op woensdag 7 oktober werd aan de Willemstraat in Hengelo tussen 07:30 en 09:00 uur een bromfietscontrole gehouden. In totaal werden 6 snorfietsen en 24 bromfietsen gecontroleerd. Er werden zeven bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de toegestane constructiesnelheid van 45 km/u, waarbij één bromfiets zelfs een snelheid van 97 km/u behaalde. Eén persoon werd bekeurd omdat de kentekenplaat van de bromfiets op de verkeerde plaats was bevestigd. (2009040040)




Politie Twente