Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer: 277/GH
Datum: 8 oktober 2009

Gratis persoonlijke Friese OV-Chipkaart erg gewild

De introductie OV-chipkaart in Fryslân kent een succesvolle start. Na anderhalf week staat de teller op 2600 aanvragen. De "flugge Friezen" ontvangen deze week al de gratis kaart die ze vorige week via internet aan hebben gevraagd. "Het is duidelijk te zien dat deze campagne een succes is. De vraag naar kaarten is groot. De Friezen willen kennelijk graag gebruik maken van dit gemakkelijke vervoersbewijs": aldus gedeputeerde Piet Adema.

De provincie ontving de eerste week ongeveer 100 telefoontjes over de gratis kaartactie. De meeste vragen werden gesteld over het verkrijgen van de gratis kaart en wat te doen als je geen internet hebt. De gratis OV-chipkaart is in eerste instantie bedoeld voor mensen die nu al gebruik maken van het OV. Vandaar dat de speciale actieflyer alleen via de buschauffeur te verkrijgen is. De provincie krijgt ook vragen over het opladen van een digitale foto voor de persoonlijke OV-chipkaart. Het opladen is erg gemakkelijk. Iedereen die een digitale camera heeft en een foto van zichzelf maakt kan die foto gebruiken voor de gratis OV-chipkaart.

Provinciale campagne
Vanaf maandag 28 september is de provincie Fryslân gestart een grootscheepse campagne om de aanschaf van een persoonlijke OV-chipkaart onder reizigers te stimuleren. De provincie Fryslân wil zo het gebruik van de OV-chipkaart stimuleren. Vanaf maandag 28 september kan de gratis persoonlijke OV-chipkaart met automatisch opladen én 5 euro reissaldo worden aangevraagd. De kaart heeft ook een Fries uiterlijk gekregen. Het systeem werkt simpel. Via Internet kunnen inwoners de gratis kaart aanvragen die vervolgens incluis automatisch opladen en saldo wordt thuisgestuurd.


---- --