Ingezonden persbericht



---



Nog 3 dagen tot Offshore Energy 2009!

Het aftellen is begonnen: op donderdag 8 oktober vinden de beurs en het seminar Offshore Energy 2009 op het terrein van Willemsoord in Den Helder plaats. Deze eerste business-to-business beurs in zijn soort in Nederland richt zich op de (inter-) nationale offshore en (wind-) energiesector en aanverwante diensten en producten. Daarnaast speelt dit jaar ook dredging een rol, aangezien deze sector met offshore verbonden is. Offshore Energy werd in 2008 voor het eerst georganiseerd door maritiem multimediabedrijf Navingo BV, op initiatief van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord.
Meer dan 115 exposanten op Offshore Energy 2009
Dit jaar laten meer dan 115 exposanten de bezoekers kennismaken met hun producten en diensten. Om aan deze grote belangstelling te voldoen, is de locatie voor deze editie uitgebreid met een outdoor area en een exposantentent. Klinkende namen als Cofely Oil & Gas, Vroon Offshore Services, Damen Shipyards Group, Workfox, Kongsberg Maritime Holland en Peterson SBS zijn van de partij en de organisatie mag dit jaar veel bedrijven die vorig jaar als bezoeker op de beurs aanwezig waren als exposant begroeten.

Offshore Energy wordt dit jaar opnieuw door diverse brancheorganisaties gesteund. IRO, Scheepsbouw Nederland, de NOGEPA en de Vereniging van Waterbouwers staan achter de Nederlandse beurs gericht op energiewinning op zee. Daarnaast brengt een handelsdelegatie van NOF Energy, de brancheorganisatie voor de olie-, gas- en energiesector in Groot-Brittannië, een bezoek aan de beurs met het doel internationale handelscontacten in de branche te leggen en te versterken. Seminar Innovations in Offshore Energy
Uiteraard kunnen bezoekers ook dit jaar een interessant seminar bijwonen. In Studio 62 verzorgen Wagenborg Offshore, Technip EPG, BBL Company V.O.F, TNO Science and Industry en DSE Oil and Gas lezingen over de nieuwste ontwikkelingen, actuele onderwerpen en onderzoeken in de offshore- en energiebranche. Ook recente investeringen en technologische ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie aan land en op zee komen aan bod. De NOGEPA vertoont bovendien de film "A Matter of Energy". De heer Hans P. de Boer, directeur van IRO, neemt de taak van dagvoorzitter op zich.
Interesse?
Wilt u op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen van Offshore Energy 2009? Dit kan via de website www.offshore-energy2009.nl. Hier kunt u zich ook gratis voorregistreren als bezoeker.




Aanvullende informatie

Informatie bedrijven Offshore Energy 2009 wordt georganiseerd door Navingo BV (o.a. OilGasCareer.nl, Maritieme & Offshore Carrièrekrant) en is een initiatief van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord.