Ingezonden persbericht


8 oktober 2009

Persbericht

D66 zoekt muzikaal talent!

D66 organiseert een wedstrijd voor opkomende artiesten om het nieuwe campagnelied voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen te schrijven. Een jury kiest drie finalisten uit de inzendingen die op mogen treden bij de start van de campagne op 16 januari 2010. Hier wordt de winnaar gekozen, die een dag in een professionele studio en ¤750 wint.

Vertrouw op de eigen kracht van mensen
Het is gebruikelijk voor partijen om een bestaand nummer als campagnelied te gebruiken, maar D66 besluit het deze keer anders te doen. Campagneleider Luuk Versluis: 'Wij willen dat de overheid de kracht, creativiteit en vindingrijkheid van mensen stimuleert en de ruimte geeft. Dit is een mooie gelegenheid om zelf het goede voorbeeld te geven en jonge artiesten een kans te bieden.'

Anders? Ja!
'De Europese verkiezingen waren een groot succes en we willen voor de gemeenteraadsverkiezingen een wervelende campagne voeren, met een wervelend nummer. We hadden natuurlijk ook een bestaand nummer kunnen kiezen, maar wij willen de gebaande paden te verlaten. Wij denken dat het anders kan en beginnen bij onze campagne.' De website www.d66.nl/campagnenummer wordt in de loop van de dag gelanceerd.