KNSB

Venhuizen stopt
publicatie: 7-10-2009

Hoogland (KNSB) - Karen Venhuizen, negenvoudig Nederlands kampioene kunstrijden op de schaats, heeft moeten besluiten haar carrière te beëindigen. Reeds langer bestaande heupklachten belemmeren haar zodanig dat op topniveau trainen en presteren niet meer mogelijk is.

Al sinds oktober 2007 kampt zij met een heupblessure, die echter overschaduwd werd door de ziekte van Guillain Barré in februari 2008. De rust en de revalidatieperiode die voor het herstel hiervan nodig was, resulteerde helaas niet in verbetering van de heupklachten. Dit voorjaar werd Venhuizen aan haar heup geopereerd, maar in de intensieve trainingsperiode van de afgelopen maanden bleek het resultaat daarvan niet toereikend om op het gewenste internationale niveau te kunnen terugkeren.

Venhuizen vertegenwoordigde Nederland op acht Europese en drie wereldkampioenschappen met een 14e respectievelijk 22e plaats als beste klassering. Daarnaast won zij twee internationale ISU-wedstrijden, waaronder de Challenge Cup 2007 in Den Haag.

De KNSB betreurt het zeer dat Karen heeft moeten besluiten te stoppen. Zij is jarenlang het boegbeeld van het kunstrijden geweest en was daarmee een voorbeeld voor veel jonge rijdsters.