Ingezonden persbericht


Ook extra bergingen voor boosters en elektrische fietsen

Bewoners van seniorencomplex Ye

in Edam krijgen beschikking over lift

In seniorencomplex Ye in Edam is op maandag 5 oktober de eerste paal geslagen voor de realisatie van een personenlift. Op het binnenterrein van het complex zal een ruime (brancard)lift worden gecreëerd. Bovendien wordt er een loopbrug aangebracht, die de twee galerijen op de eerste verdieping met elkaar verbindt. Verder krijgen de bewoners de beschikking over extra ruimtes om hun boosters en elektrische fietsen te plaatsen én op te laden.

Met de werkzaamheden in het seniorencomplex komt Wooncompagnie tegemoet aan de wensen van de bewonerscommissie, die al geruime tijd signalen opvangt van bewoners. Volgens de huurders voldoen de bestaande trapliften niet, onder meer omdat met deze 'zit-liften' alleen personen naar boven kunnen worden gebracht en bijvoorbeeld geen rollators. Daarnaast is er behoefte aan aparte ruimtes waar boosters (de zogeheten scootmobielen) kunnen worden neergezet.

Mét rollator naar boven
Veel huurders wonen al langere tijd in het Edammer complex en bereiken dus een steeds hogere leeftijd. Voor deze groep bewoners is het belangrijk dat zij, met rollator, gebruik kunnen maken van een lift. Binnen afzienbare tijd is dat mogelijk. De te realiseren brancardlift (in noodgevallen geschikt voor het vervoeren van een brandcard) kan een tiental mensen tegelijk vervoeren en een maximumgewicht dragen van duizend kilo. Een loopbrug zal de twee galerijen op de eerste verdieping met elkaar verbinden.

Extra bergingen met oplaadpunten voor booster en elektrische fiets Verder worden op de begane grond twee extra fietsbergingen gecreëerd. De bestaande bergingen van de bewoners zijn namelijk niet groot genoeg voor het plaatsen van boosters. Op dit moment worden de boosters in het portaal onder de trap geplaatst, een situatie die zeker niet wenselijk is. Om die reden komen er extra ruimtes, die zijn voorzien van oplaadpunten voor de booster of elektrische fiets. Bewoners kunnen ter plekke inpluggen, waarna de gestalde booster of fiets meteen wordt opgeladen.

Naar verwachting zullen de totale werkzaamheden in seniorencomplex Ye in Edam begin volgend jaar worden afgerond.

Wooncompagnie

Postbus 160

1620 AD Hoorn

Bezoekadres: Geldelozeweg 41 Hoorn