Ingezonden persbericht


Gratis WiFi in alle Campanile Hotels en Première Classe Hotels in de Benelux

Behoefte aan thuiservaring internet groeit onder hotelgasten

Parijs, 8 oktober 2009 - Alle 24 Campanile Hotels en Première Classe Hotels in Nederland, België en Luxemburg bieden hun gasten vanaf nu gratis onbeperkte WiFi-toegang. Met deze gratis WiFi-toegang is Campanile/Première Classe de eerste budgethotelketen die een dergelijke service aan zijn gasten aanbiedt. Onderzoek naar de klantbehoefte van hotelgasten wees uit dat de vraag naar meer internetmogelijkheden steeds groter wordt. Gebruikers hebben ook in hotels behoefte aan eenzelfde internetervaring als thuis.

In Groot-Brittannië voerde de hotelketen deze gratis service al eerder in. Tijdens de pilot in Groot-Brittannië kwam al snel naar voren dat gasten het kosteloze internetgebruik met beide handen aangrepen. In de testperiode verviervoudigde het internetgebruik in de betreffende hotels. Gasten gaven aan het voor tal van doeleinden te gebruiken: van het downloaden van een film tot contact onderhouden met het thuisfront via webcam, e-mail of chat. Ook de Engelse tegenhanger van Uitzendinggemist.nl was een veel bezochte site. Door de snelheid van het WiFi-netwerk genieten hotelgasten van al deze toepassingen zonder enig probleem.

"Gratis internetten betekent voor veel gasten een flinke kostenbesparing. Het komt vaak genoeg voor dat hotels vijf tot twintig euro durven te vragen voor een uur draadloze internettoegang", zegt David Anderson, operationeel directeur voor Noord-Europa bij Campanile. "Internet hoort bij de dagelijkse bezigheden. Dat onze gasten ook als ze van huis zijn, zonder te hoeven nadenken over de kosten, kunnen inloggen, wordt als een groot pluspunt ervaren, zo bleek uit de evaluatie van de pilot in Groot-Brittannië. We nemen daarbij de verwarring weg over betaling, want veel hotelketens zijn hierin namelijk niet transparant en hebben per hotel een andere prijsvoering."

####

Over Campanile en Première Classe Hotels

Campanile Hotels is een vooraanstaande Europese hotelgroep met 385 hotels en restaurants in negen Europese landen, waarvan 22 in de Benelux. Première Classe is een keten hotels met meer dan 210 hotels, waarvan twee in de Benelux. De merken Campanile en Première Classe maken deel uit van de Louvre Hotel Groep, een groep hotels actief in de competitieve markt van de budgethotels. De keten heeft een sterke reputatie op het gebied van winstgevende en stabiele ontwikkeling en groei. Voor meer informatie: www.campanile.com/nl en www.premiereclasse.com/nl.

Noot voor de redactie (