Nederlanders geven elkaar beleggingsadvies


AMSTERDAM, 20091008 -- De Nederlandse belegger is zelfbewuster en beter geïnformeerd dan ooit. Beleggers laten zich niks meer wijsmaken en staan sceptisch tegenover banken en beleggingsadviseurs. Beleggers community UnitedMonkies speelt hierop in en geeft de particuliere belegger nu de mogelijkheid om met behulp van medebeleggers een winstgevende aandelenportefeuille te beheren.

Sociale processen spelen een belangrijke rol binnen de UnitedMonkies community. Beleggers delen hun kennis en data voor het selecteren van de best renderende aandelen en bepalen zelf of informatie relevant of waardevol is. De aandelen die gezamenlijk worden gekozen, komen in een virtueel fonds: MonkiDeal. De plannen om hier op korte termijn een echt beleggingsfonds van te maken liggen al klaar. Zo kunnen de resultaten gemeten worden ten op zichte van andere partijen zoals bijvoorbeeld de beleggingsadviseur.

UnitedMonkies is opgericht door Mark Bedeker (26) en Coen van Mourik (29) in samenwerking met Investeringsmaatschappij Garvest. Deze twee jonge ondernemers vinden dat de `wisdom of crowds' waardevoller is dan de kennis van een "klein" clubje professionele beleggers. Coen van Mourik, Productmanager UnitedMonkies.nl "Onze filosofie is simpel: Als iedereen zijn of haar kennis deelt zijn we in staat om een gedegen aandelenportefeuille samen te stellen zonder daarvoor afhankelijk te zijn van een bank of beleggingsadviseur."

Over UnitedMonkies

UnitedMonkies is een beleggers community die een virtuele aandelenportefeuille beheert. Wat ons drijft? Bewijzen dat miljoen mensen samen méér weten dan een handvol beleggingsadviseurs. We delen onze kennis op www.unitedmonkies.nl: een community met overleg, actie, interactie en stemmen die uitgebracht worden. Wij vinden dat beleggen laagdrempelig, leuk en interactief moet zijn. Daarom is UnitedMonkies er voor alle soorten beleggers. Ervaren en beginnend - samen verslaan we de markt.

Over Garvest

Garvest is een private equity fund dat investeert in webdiensten en e-commerce bedrijven waaronder de Allegro Group, iBood.nl (best offer of the day), monteverdi.tv (classical music), ataxo.com (online marketing), standvirtual.com (e-commerce), tokobagus.com (e-commerce), leiloes.net (e-commerce), bidorbuy.co.za (e-commerce), szerlok.pl (local classifieds) en neogen.ro (social community).