Sneldrogende voorstrijk met korrel verbetert hechting


HEDEL, 20091008 -- Omnicol presenteert een geheel nieuw voorstrijkmiddel Omnibind ZR dat speciaal geschikt is voor gesloten ondergronden, zoals betonnen wanden, gladde betonvloeren en bestaand tegelwerk. De toevoeging van een korrel aan de voorstrijk creëert een groter oppervlak voor een optimale hechting. De nieuwe voorstrijk Omnibind ZR onderscheidt zich ook door een snelle droogtijd, die verdere bewerking bespoedigt.

In het huidige bouwklimaat worden tegelwerkzaamheden regelmatig onder grote tijdsdruk uitgevoerd. Strakke planningen bepalen de bouwstroom. Bij een gesloten ondergrond is een goede hechting cruciaal. Dat komt zowel bij renovatiewerk voor, als bij nieuwbouwprojecten. Inspelend op de vraag naar sneldrogende voorstrijken en de veranderende omstandigheden ontwikkelde Omnicol een nieuw product dat voldoet aan de huidige eisen.

Minimale wachttijd
In verhouding tot andere voorstrijken is de droogtijd aanzienlijk verkort. Daar waar bij normale voorstrijkmiddelen 12 tot 24 uur gewacht moet worden, is Omnibind ZR al na 2 uur droog en klaar voor de volgende bewerking. Van invloed daarbij zijn wel de omstandigheden van temperatuur, de zuiging van de ondergrond en de laagdikte. De toegevoegde korrel aan Omnibind ZR is kwartszand van maximaal 1 mm, die als effect heeft dat de gladde, gesloten ondergrond na behandeling ruwer aanvoelt. Dit geeft een groter hechtoppervlak bij de volgende bewerking.

Versnelde productie
De eerste proefnemingen in samenwerking met een aantal relaties waren zo succesvol, dat de productie is versneld en Omnibind ZR vanaf heden leverbaar is. De voorstrijk heeft een groene kleur die als prettig wordt ervaren omdat zichtbaar is welk gedeelte al behandeld gedaan is. Omnibind ZR is verpakt in handige emmers met een inhoud van 15 kg, waar een roller rechtstreeks in past. Andere voorstrijkmiddelen worden veelal in jerrycans aangeboden.

Omnicol
Omnicol is trendsetter in de markt van professionele materialen voor het afwerken van gebouwen. Productverbetering en innovatie is een permanent proces. Adequate service staat centraal in de werk- en denkwijze van Omnicol. Om die service te kunnen leveren biedt Omnicol haar gebruikers een aantal diensten waarmee de toepassing van Omnicol-producten zo makkelijk mogelijk wordt gemaakt. Omnicol adviseert en informeert de professionele gebruiker op het gebied van bouwtechnische zaken, productverwerking en begeleidt hem tijdens het bouwproject. Meer informatie op www.omnicol.info.





Ingezonden persbericht