Priva verstevigt energiepositie met overname EnergyMirror


Interactief inzicht in energieverbruik van bedrijven

DE LIER, 20091008 -- Priva B.V. heeft met Econcern overeenstemming bereikt over de overname van EnergyMirror. Door deze overname verstevigt Priva haar positie op het gebied van efficiënt energiebeheer. Dit betekent verdere verbreding van het producten- en dienstenpakket voor de klanten van Priva en zusteronderneming Van Beek Ingenieurs.

Interactief communiceren
EnergyMirror is een hoogwaardig communicatiemiddel dat de energieprestaties van een bedrijf interactief en aantrekkelijk visualiseert. EnergyMirror heeft als doel het inzichtelijk maken van energiestromen en het verhogen van de bewustwording van energieverbruik en besparingen met als uiteindelijk resultaat maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Real-time data
De voornaamste functionaliteit van het systeem is het op een intuïtieve, flexibele en begrijpelijke manier presenteren van real-time data over energiestromen. Het dynamische display toont animaties van het energieverbruik en de -productie. Verder kan aanvullende informatie worden getoond, zoals een bedrijfspresentatie en actuele nieuwsberichten (bijvoorbeeld weersvoorspelling). Gebruikers kunnen interactief kiezen voor de meest aansprekende energievergelijkingen en inzoomen op de achterliggende actuele en historische data van de energiestromen.

Energie-efficiënt display
Met een gemiddeld verbruik van slechts 150W tijdens kantooruren, ofwel een derde van het verbruik van een vergelijkbaar Plasma scherm, is EnergyMirror op gebied van energieverbruik uiterst efficiënt. Bovendien schakelt het scherm buiten kantoortijden automatisch uit.

Intelligenter gebouwbeheer met regeltechniek
Het geavanceerde ontwerp van het EnergyMirror systeem integreert moeiteloos met nieuwe en bestaande gebouwbeheersystemen. Het interactieve en gebruiksvriendelijke scherm stelt ook medewerkers in staat op ieder gewenst moment real-time informatie op te vragen over de verschillende energiestromen van het gebouw. Met behulp van de intelligente hard- en softwareoplossingen van Priva kan het energieverbruik optimaal beheerd worden.

Naar verwachting zal de EnergyMirror begin 2010 op de markt worden geïntroduceerd.

Over Priva
Vanuit de positie van wereldmarktleider op het gebied van procesautomatisering binnen de tuinbouwsector zette Priva ruim vijfentwintig jaar geleden de eerste stappen binnen de gebouwenmarkt. Mede dankzij intelligente oplossingen, zoals het gebouwbeheersysteem Priva Top Control, een hechte samenwerking met een zorgvuldig geselecteerd partnernetwerk en een sterke focus op innovatie en productontwikkeling, is het bedrijf uit De Lier uitgegroeid tot marktleider binnen de gebouwenmarkt in de Benelux met verkoopkantoren in Nederland, België, Duitsland, Engeland en Canada. Priva voert duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel. De eigen huisvestiging, de CO2-neutrale Priva Campus vormt hiervoor het levende bewijs.

Over Van Beek Ingenieurs
Van Beek Ingenieurs is een adviesbureau op het gebied van efficiënt energiegebruik dat tevens de daarvoor de benodigde software ontwikkelt. Vanaf het ontstaan begin jaren 80, is Van Beek Ingenieurs uitgegroeid tot marktleider op het gebied van energie-informatiesystemen. Sinds 2001 maakt Van Beek Ingenieurs deel uit van Priva B.V. De dienstverlening van Van Beek Ingenieurs richt zich op het realiseren van energie(kosten)besparing bij haar klanten in de industrie, utiliteit en zakelijke dienstverlening. Deze totaaloplossingen zijn realiseerbaar door de inzet van diverse adviseurs/specialisten op het gebied van energie en ICT.





Ingezonden persbericht