Digitaalbureau dpdk gaat in game Mexicaanse griepgolf uitbannen


fokdegriep.nl

ROTTERDAM, 20091008 -- Op internet circuleert een nieuwe game die bedoeld is om de onheilspellende berichten over de Mexicaanse griep te relativeren. Met 'Fok de griep' kunnen spelers verspreiding van de griepgolf tegengaan door stadjes te bombarderen. Het spel is ontwikkeld door dpdk uit Rotterdam, dat eerder al met 'Wilders the game' succesvol inhaakte op de commotie rond de film Fitna van Geert Wilders.

"Fok de griep hebben we op eigen initiatief ontwikkeld. Er is elke dag wel weer een nieuwtje over de Mexicaanse griep, maar de voorspelde desastreuze gevolgen blijven tot nu toe uit. Mensen beginnen al die paniek en bangmakerij een beetje zat te worden en zetten ook hun twijfels bij die nieuwsberichten. Uit die frustratie is de game ontstaan, zegt Pim van Helten van het Rotterdamse bureau dpdk, dat interactieve media ontwikkelt voor nationale en internationale opdrachtgevers.
Het spel (te vinden op www.fokdegriep.nl) is in de beste internettradities redelijk grof, maar die grofheid moet met een flinke korrel zout worden genomen betoogt dpdk. De bedoeling is dat een piloot vanuit een klein vliegtuigje, achtervolgd door de griepgolf, bommen op besmette stadjes werpt. Hoe vaker zijn missie mislukt, hoe dichterbij de griepgolf komt. Dpdk heeft al eerder een game gemaakt die was gebaseerd op de actualiteit. Bij het verschijnen van 'Fitna, the movie' bracht het bureau een game uit die veel hilariteit veroorzaakte: spelers konden kiezen of ze Wilders wilden bekogelen met schapen of juist in bescherming nemen.





Ingezonden persbericht