Synergy Pharmaceuticals maakt aanstelling dr. Alan F. Joslyn in Raad van Bestuur bekend

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- 20091008 --

Synergy Pharmaceuticals, Inc. (OTC BB: SGYP), ontwikkelaar van nieuwe geneesmiddelen ter behandeling van gastro-enterologische aandoeningen en ziekten, heeft vandaag bekendgemaakt dat de Raad van Bestuur van Synergy Pharmaceuticals, Inc. op 6 oktober 2009 Alan F. Joslyn, Ph.D. heeft aangesteld als directeur van de onderneming. Verder heeft de Raad van Bestuur dr. Joslyn benoemd tot voorzitter van de commissie Ondernemingsbestuur/Aanstellingen.

Alan F. Joslyn, Ph.D. is momenteel Chief Executive Officer van Edusa Pharmaceuticals, een biotechnologische privéonderneming. Voor zijn werkverband bij Edusa trad hij van 2007 tot 2009 op als president-directeur en Chief Executive Officer van Mt. Cook Pharma, en van 2004 tot 2007 als Senior Vice President van Research & Development bij Penwest Pharmaceuticals. Van 1995 tot 2004 bekleedde dr. Joslyn een reeks leidinggevende functies bij Johnson & Johnson, waar hij zich bezighield met de ontwikkeling van gastro-enterologieproducten, waaronder Propulsid®, Motilium®, Aciphex® en prucalopride. Voor zijn aanstelling bij Johnson & Johnson was dr. Joslyn van 1988 tot 1995 betrokken bij klinisch onderzoek voor Glaxo. Dr. Joslyn behaalde zijn B.S. in Medicinale Chemie, B.A. in Biologie en Ph.D. in Biochemische Farmacologie aan de State University of New York te Buffalo.

“Dr. Alan Joslyn is een prachtige aanwinst voor het bestuur en ik ben heel blij hem te mogen verwelkomen bij Synergy,” aldus Gary S. Jacob, president-directeur en CEO van Synergy. “Alan heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van gastro-enterologieproducten zoals Motilium® en prucalopride en beschikt over omvangrijke ervaring met en kennis over de gastro-intestinale (GI) ruimte. Hij brengt ook een aanzienlijke kennis met zich mee over geneesmiddelontwikkeling en juridische kwesties met betrekking tot de ontwikkeling van GI-geneesmiddelen.”

“Ik ben heel blij met mijn aanstelling in het bestuur van Synergy Pharmaceuticals,” aldus dr. Joslyn. “Synergy beschikt over een innovatief en bijzonder aantrekkelijk technologieplatform dat naar mijn overtuiging enorme kansen biedt voor de ontwikkeling van GI-geneesmiddelen en de behandeling van GI-aandoeningen, en ik denk dat mijn ervaring en mijn track-record op het gebied van de ontwikkeling van GI-geneesmiddelen een nuttige bijdrage kunnen vormen aan de klinische progressie van haar middelen. Ik ben met name geïnteresseerd in het ontwikkelingstempo van de farmaceutische agonist voor de GC-C-receptor SP-304 van Synergy ter behandeling van GI-aandoeningen, die volgens planning begin 2010 in de volgende klinische fase komt.”

Over SP-304

SP-304 is een nieuw lid in een nieuwe groep niet-systemische geneesmiddelen voor de behandeling van chronische obstipatie (CC), IBS-C (prikkelbaar darmsyndroom met obstipatie) en andere maag-darmaandoeningen. SP-304 is een synthetisch analoog van uroguanyline, een natriuretisch hormoon dat in het darmkanaal ionen reguleert en vloeistof vervoert. Bij orale toediening activeert SP-304 en bindt het aan guanylaatcyclase C (GC-C) uitgedrukt op de bekleding van epitheelcellen van maag-darmslijmvlies. Hierdoor wordt de CFTR (cystic fibrosis transmembrane conductance regulator: het reguleren van het vervoer door het membraan bij taaislijmziekte) geactiveerd, leidend tot een verhoogde stroom van chloride en water in het lumen van de darm voor een gemakkelijkere stoelgang. In modellen met dieren bevordert orale toediening van SP-304 afscheiding in de ingewanden en verbeteren maag-darmontstekingen.

Synergy Pharmaceuticals, Inc.

Synergy is een biofarmaceutische onderneming gericht op de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen ter behandeling van gastro-enterologische aandoeningen en ziekten, en is een dochtermaatschappij door meerderheidsbelang van Callisto Pharmaceuticals, Inc. (OTC BB: CLSP). Voor Synergy's belangrijkste geneesmiddel in de klinische fase, SP-304 ter behandeling van gastro-enterologische aandoeningen, is onlangs een klinisch onderzoek van fase I bij vrijwillige subjecten afgerond en de onderneming is van plan in het eerste kwartaal van 2010 een klinisch onderzoek van fase IIa te starten bij subjecten met chronische obstipatie. SP-304 is een lid in een nieuwe groep niet-systemische geneesmiddelen voor de behandeling van chronische obstipatie (CC), IBS-C (prikkelbaar darmsyndroom met obstipatie) en andere GI-aandoeningen. SP-304 is een synthetisch analoog van uroguanyline, een natriuretisch hormoon dat in het maag-darmkanaal het vervoer van ionen en vloeistof reguleert. Bij orale toediening bindt SP-304 zich aan en activeert het guanylaatcyclase C (GC-C) uitgedrukt op de bekleding van epitheelcellen van maag-darmslijmvlies, resulterend in een verbeterde doorstroming van chloride en water het lumen van het darmkanaal in, hetgeen de stoelgang vergemakkelijkt. Nadere inlichtingen vindt u op http://www.synergybio.net.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Synergy Pharmaceuticals, Inc.
Gary S. Jacob, Ph.D., +1-212-297-0010
President-directeur en CEO

gjacob@synergybio.net

Ticker_symbol OTCBB:SGYP
Ticker_symbol OTCBB:CLSP