EA maakt recordbrekende lancering van EA SPORTS FIFA 10 bekend

Grootste lancering ooit van een sportspel; in de eerste week ruim 1,7M exemplaren verkocht in Europese winkels

GENÈVE--(BUSINESS WIRE)-- 20091008 --

Electronic Arts Inc. (NASDAQ:ERTS) heeft vandaag de recordbrekende lancering van EA SPORTS™ FIFA 10 bekendgemaakt. Nu het spel in de eerste week in Europese winkels meer dan 1,7 miljoen keer over de toonbank is gegaan, is het spel het snelst verkopende sportspel ooit en EA’s grootste Europese lancering in de geschiedenis.

“We hadden er alle vertrouwen in dat FIFA 10 een succes zou zijn, en de fans in Europa hebben deze week laten zien hoe geweldig ze dit spel vinden”, aldus Peter Moore, president van EA SPORTS. “We zijn ontzettend trots op FIFA 10 en op deze aftrap van een geweldige, levensechte voetbalcompetitie.”

FIFA 10 is onder luid gejuich ontvangen. Het is op dit moment het best gewaardeerde sportspel ooit* op PLAYSTATION 3 en Xbox 360 met beoordelingsscores van respectievelijk 92 en 91.

Het spel heeft perfecte beoordelingsscores ontvangen van Eurogamer Italy en Total Video Games. Official Xbox Magazine Italy noemt FIFA 10 “het beste voetbalspel ooit”, terwijl Official UK PlayStation Magazine het looft als “het beste voetbalspel op PS3” en het Duitse ConsolPlus zegt dat het “het beste voetbalspel dat de wereld ooit heeft gezien” is.

Recordaantallen fans in heel Europa voelden zich aangetrokken tot de uitgebreide online spelmogelijkheden van FIFA 10. Sinds de lancering zijn er meer dan 10 miljoen online spelsessies gespeeld, waarbij ruim 155.000 gamers tegelijkertijd online speelden tijdens de piekuren.

FIFA 10 is vanaf 20 oktober 2009 verkrijgbaar in winkels in Noord-Amerika.

Andere titels van EA SPORTS met scores hoger dan 80** van recensenten dit jaar, zijn onder andere EA SPORTS Active, NHL®10, Fight Night Round 4, Madden NFL 10, Tiger Woods PGA TOUR® 10 en NCAA® Football 10.

Kijk voor meer informatie over FIFA 10 op: www.FIFA.easports.com

FIFA 10 is ontwikkeld onder het EA SPORTS-merk door EA Canada in Burnaby, British Colombia. Het spel, dat 18 talen ondersteunt en wordt verkocht in 37 landen, is wereldwijd de meest populaire EA SPORTS-franchise. Het spel heeft in Europa de ESRB-classificatie “E” voor Everyone, wat betekent dat het spel geschikt is vanaf 6 jaar en ouder, en de PEGI-classificatie “3+”, geschikt vanaf 3 jaar en ouder.

EA SPORTS™ is ‘s werelds meest toonaangevende merk voor interactieve sportsoftware, met uitermate succesvolle titels en franchises, waaronder Madden NFL football, FIFA Soccer, NHL® hockey, NBA LIVE basketball, NCAA® Football en Tiger Woods PGA TOUR®.

* volgens Metacritic.com op 5 oktober 2009

** Bron: www.metacritic.com

Over Electronic Arts

Electronic Arts Inc. (EA), dat is gevestigd in Redwood City, Californië (VS), is een toonaangevend wereldwijd opererend bedrijf op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het in 1982 opgerichte bedrijf ontwikkelt, publiceert en distribueert wereldwijd interactieve software voor spelconsoles, pc’s, draadloze apparaten en het internet. Electronic Arts brengt zijn producten onder vier merknamen op de markt: EATM, EA SPORTSTM, EA MobileTM en POGOTM. In het boekjaar 2009 heeft EA een GAAP netto omzet geboekt van $4,2 miljard en zijn er van 31 titels meer dan één miljoen exemplaren verkocht. De homepage en gamesite van EA is: www.ea.com. Meer informatie over de producten van EA en de volledige tekst van persberichten kan op internet worden gevonden op: http://info.ea.com.

EA, EA SPORTS, EA Mobile en POGO zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de V.S. en/of andere landen. Officieel FIFA-gelicentieerd product: “© De naam FIFA en het OLP-logo worden met copyright of een handelsmerk beschermd door de FIFA. Alle rechten voorbehouden.” Geproduceerd onder licentie van Electronic Arts Inc. Namen en beeltenissen van spelers gebruikt onder licentie van de FIFA, de wereldwijde vakbond voor voetballers FIFPro (“International Federation of Professional Footballers”) en nationale teams. John Madden, NFL, NHL, NBA, NCAA, Tiger Woods en PGA TOUR zijn handelsmerken van hun respectieve eigenaren en worden met toestemming gebruikt. Microsoft, Xbox en Xbox 360 zijn geregistreerde handelsmerken van de Microsoft bedrijvengroep. “PlayStation”, “PLAYSTATION” en “PSP” zijn geregistreerde handelsmerken van Sony Computer Entertainment Inc. Alle andere handelsmerken zijn het eigendom van hun respectieve eigenaren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Electronic Arts Inc.
Bettina Munn, +41 22 316 1327
Bedrijfscommunicaties
bmunn@ea.com
David Tinson, 604-456-5167
Directeur, Communicatie

dtinson@ea.com

Ticker_symbol NASDAQ:ERTS
ISIN US2855121099