Spectaculaire introductie Priva innovatie op Horti Fair


DE LIER, 20091008 -- Dit jaar is het een halve eeuw geleden dat Priva de plofkachel introduceerde voor een beter klimaat in de kas. Nu, vijftig jaar later, zorgt Priva opnieuw voor een revolutie in de tuinbouw. Met een spectaculaire introductie op de Horti Fair presenteert Priva een slimme innovatie voor alle tuinbouwbedrijven, die blijvende groei mogelijk maakt. Het is de kroon op vijftig jaar duurzaam innoveren.

The Blue Box


Dit jaar zal Priva op de Horti Fair wederom een innovatie voor de moderne tuinbouw introduceren. Ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum krijgt deze introductie een extra feestelijk tintje. In het hypermoderne theater `The Blue Box' op de Priva stand (nummer 01.0314) zullen bezoekers alle aspecten van deze spectaculaire introductie levensecht kunnen ervaren tijdens de presentatie 'Feel the Climate, get insight'.


Vijftig jaar duurzaamheid


Priva bewijst met deze introductie opnieuw voorop te lopen als het gaat om techniek en klimaat en geen teler zou eigenlijk `The Blue Box' op de Horti Fair mogen missen. Bij Priva gaan ervaring en vernieuwing hand in hand, al een halve eeuw lang. De nieuwe introductie van Priva is daarvan het resultaat en getuigt van durf en visie. Duurzaamheid voor `people, planet én profit' staat ook nu weer centraal.


Rijke geschiedenis


Priva viert dit jaar haar vijftigste verjaardag. Dat is een prima gelegenheid om achterom te kijken. Priva heeft een rijke geschiedenis en heeft haar sporen ruimschoots verdiend in de tuinbouw. Het bedrijf stond immers aan de basis van de automatisering zoals die nu op moderne tuinbouwbedrijven te vinden is. Deze kennis en technologie hebben ook hun weg gevonden buiten de tuinbouw en tegenwoordig wordt het binnenklimaat in één op de drie kantoren in Nederland beheerst met Priva-producten.


Praktische innovaties


Priva is voortdurend op zoek naar de juiste balans tussen economisch en ecologisch voordeel en werkt daarbij nauw samen met telers. Zo worden steeds nieuwe, efficiëntere oplossingen ontwikkeld voor productie-, arbeid-, energie-, klimaat- en watermanagement. Dat resulteert in praktische innovaties voor de tuinbouw, zoals de nieuwe Priva NutriFlex. Dit systeem maakt het mogelijk om uiterst nauwkeurig meststoffen doseren en zo dus water te besparen.


Duurzame tuinbouw


Ook de Priva ClimateOptimizer, die twee jaar geleden op de Horti Fair is geïntroduceerd, is een voorbeeld van een ontwikkeling voor duurzame tuinbouw. Het klimaatconcept met de maakt inmiddels tot veertig procent energiebesparing mogelijk.


Service en begeleiding


Priva vindt het belangrijk dat telers het maximale halen uit de Priva-producten. Daarom besteedt Priva veel aandacht aan service en begeleiding. Telers kunnen elke gewenste ondersteuning krijgen, van begeleiding op het bedrijf tot instructie in het professionele trainingscentrum. Daarnaast is het mogelijk omgebruik te maken van de adviesdiensten, zoals Energie Advies en Klimaat Advies.







Ingezonden persbericht