KNMG

Bijeenkomst district XIII: Minisymposium "Als je niet meer beter wordt...."

startdatum 08 oktober 2009
einddatum 08 oktober 2009
tijd 19.30 - 22.00u
locatie VISIO BBB, Huizen
onderwerp Bijeenkomst district XIII: Minisymposium "Als je niet meer beter wordt...." accreditatie status Accreditatie aangevraagd

'Als je niet meer beter wordt...' is een project ontwikkeld en geïmplementeerd door huisarts Marijke van Daelen in samenwerking met specialist ouderenzorg Yvonne van Ingen. Het project bestaat uit 24 op DVD uitgebrachte minidocumentaires waarin acht mensen vertellen wat hen overkwam toen zij hoorden dat zij ongeneeslijk ziek waren. Doel van deze DVD is om de dilemma's in de laatste levensfase zichtbaar en bespreekbaar te maken zodat door de ongeneeslijk zieke kijker (meer) gefundeerde besluiten en keuzes kunnen worden gemaakt.

De zorg voor ongeneeslijk zieke mensen, en dan vooral voor kankerpatiënten, vraagt steeds meer aandacht. De (mantel)zorg voor deze patiënten wordt door de ontwikkeling van nieuwe behandelmethoden steeds meer een zorg voor chronische patiënten. Dit vraagt zowel van zorgverleners als mantelzorgers een grotere bijdrage aan die zorg.

Het project heeft een PLUIM verdiend van KNMG district XIII, na voordracht door KNMG-leden uit het district en na beoordeling door de destijds ingestelde Commissie Pluim vanuit de algemene districtsledenvergadering. De PLUIM bestaat uit een bedrag van ¤ 10.000 te besteden aan de verdere ontwikkeling van het project.

Marijke van Daelen en Yvonne van Ingen zullen op donderdagavond 8 oktober het project 'Als je niet meer beter wordt...' nader toelichten. Zij onthullen ook de toekomstplannen voor het project en hoe zij daarvoor de gewonnen prijs aanwenden.

PROGRAMMA

19.30 uur
Ontvangst en inschrijving

20.00 uur
Opening door Albert Peters, voorzitter

20.10 - 21.10 uur
Als je niet meer beter wordt...
Marijke van Daelen en Yvonne van Ingen

21.10 - 21.40 uur
Uitwisseling van ervaringen en suggesties.

21.40 - 22.00 uur
Afsluiting en gelegenheid tot napraten en het nemen van een drankje.

Aanmelden:
U kunt zich tot uiterlijk 1 oktober opgeven door een e-mail bericht te sturen naar knmg.13@tiscali.nl (o.v.v. naam, adres, tel. nr. en bignummer). Na aanmelding ontvangt u een bevestiging.

Accreditatie:
is aangevraagd voor alle beroepsgroepen.
NB Op de ALV van KNMG district XIII d.d. 19 juni 2009 is besloten om in het vervolg alleen aan leden die de districtcontributie hebben betaald, accreditatiepunten toe te kennen.

Locatie en bereikbaarheid:
VISIO, Bestuurs- en bedrijfsbureau
Amersfoortsestraatweg 180 1272 RR Huizen T 035 69 73 300

Op de website staat een heldere routebeschrijving: http://home.visio.org/ contact => hoofdkantoor => routebeschrijving.

Nog vragen?
Secretariaat Gerda Mensink-van den Boom
KNMG district XIII Gooi, Eemland en Noordwest-Veluwe Mozartlaan 25 3603 BD Maarssen
T 0346 57 14 33 F 0346 21 49 75 E knmg.13@tiscali.nl