Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Inhoud pagina: Genomineerden Veilige Publieke Taak AWARD bekend

24 september 2009

Drie werkgevers met een publieke taak zijn met hun succesvolle aanpak van agressie en geweld genomineerd voor de Veilige Publieke Taak AWARD: de gemeente Spijkenisse, GVB (openbaar vervoerbedrijf Amsterdam) en Stichting de Hoop. De drie organisaties presenteren hun aanpak op 8 oktober tijdens de VPT Beurs in Amersfoort. De bezoekers van de VPT Beurs bepalen wie van de drie de winnaar wordt en de prijs van 25.000 euro in ontvangst mag nemen. Deze prijs stelt minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ter beschikking voor de meest succesvolle aanpak van agressie en geweld tegen medewerkers met een publieke taak.

De drie genomineerden zijn geselecteerd door een jury onder voorzitterschap van de secretaris-generaal van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties mevrouw Van Erp-Bruinsma. De jury kwamen tot deze genomineerden omdat zij aantoonbaar een daling hebben bewerkstelligd van de hoeveelheid agressie en geweld, het veiligheidsgevoel van de medewerkers is gestegen en de aanpak ook door andere organisaties met een publieke taak kan worden toegepast. De jury noemde, willekeurig, de jarenlange inspanning, het herstel van menselijk contact en een heldere normstelling naar het personeel als prijzenswaardige aandachtspunten.

Hulpverleners, handhavers, toezichthouders en dienstverleners krijgen regelmatig te maken met agressie en geweld bij de uitoefening van hun publieke taken. Dat is onacceptabel. Minister Ter Horst vindt het belangrijk dat er meer aandacht komt voor de successen in de bestrijding van deze agressie en geweld. Succesvolle maatregelen kunnen worden overgenomen door andere organisaties, zodat gezamenlijk wordt gewerkt aan een veiligere publieke taak.

De pers wordt uitgenodigd bij de uitreiking aanwezig te zijn. De prijsuitreiking vindt plaats op 8 oktober 2009, tussen 15.30 - 16.30 uur in De Rijtuigenloods te Amerfoort.