Ingezonden persbericht


PERSBERICHT, Tilburg 24 september 2009

Line-up Playgrounds Festival 2009 compleet!

Playgrounds Festival biedt een inspirerend en vernieuwend programma op 8 & 9 oktober aanstaande in Tilburg, waarmee inzicht wordt gegeven in de digitale audiovisuele toekomst. De dagkaarten voor de donderdag zijn bijna uitverkocht, en daarmee ook de passepartouts.

Artist talks & conferenties
De beste filmproducenten op het gebied van digitale audiovisuele kunst geven op 8 en 9 oktober ´s middags tussen 13.00-18.00 uur een artist talk waarin zij aan de hand van veel filmfragmenten zich presenteren. In de grote zaal van 013 maken op donderdag oscarwinnaars Pixar en Rhythm & Hues met Onesize en Guerrilla Games hun opwachting. Vrijdag kun je komen kijken en luisteren naar United Visual Artists, Pleix, Dvein, Postpanic en Chris Staves. Passion Pictures,

Op donderdag ochtend is er in de Nwe Vorst een door de Provincie Noord-Brabant geïnitieerde conferentie over av-cultuur in Brabant, en op vrijdag een conferentie over e-culture van het BKKC.

Muziek
Op donderdagavond staat de noise rockband Health op het programma, met support act PicturePlane. Health is van de undergroundscene van LA afgereisd naar Tilburg om de donderdagavond met klinkende modulaties te beginnen, en is naar eigen zeggen op zoek naar het nieuwe geluid van nu dat je echt moet voelen. Ze produceren daartoe geluidsgolven die tot diep in je zenuwstelsel doordringen. Amsterdamse formatie Aux Raus staat vervolgens garant voor explosieve rock, hardcorebeats, technobliepjes en een beestachtige energieke performance. Zowel Health als Aux Raus deden Lowlands 2009 op haar grondvesten trillen. Afsluiter op donderdag is de Belgische tweemansformatie Waxdolls, onlangs nog een groot succes op Pukkelpop.

Vrijdagavond is The Longmen de muzikale gastheer die het publiek welkom zal heten, waarna de liveband St Cordell het publiek met analoge instrumenten meeneemt in een zoektocht naar de soul in electro. Sexy electronische funk van Seymour Bits, producer, labeleigenaar en designer Bas Bron, haalt vervolgens de electrogeest uit de fles, compleet met diepzinnige vocoder oneliners. De afsluiter van het festival is de bebaarde Fin Huoratron, die scheurende en krakende bassen afwisselt met 8-bits geschut. Visuals zijn in goede handen van jonge rot Eyesupply. Cafe Studio in Tilburg organiseert een afterparty.

Op vrijdagavond worden in theater de Nwe Vorst in Tilburg de awards uitgereikt voor de beste shorts in de legendarische Awardshow, gevolgd door multimediale theatershow 'Archie and the Bees' van PIPS:lab.

En ook nog
Screenings van Playgrounds en onedotzero, workshop papertoys maken en ontwerpen door Dolly Oblong, de langverwachte première van de nieuwste film van Pixar, 'Up', in bioscoop Mustsee , een portfoliosnif voor jong talent, een workshop creatief ondernemen door illustrator Zeptonn en het nieuwste werk van Monobanda, 'Light Canvas', in 013.

Tickets
Dagkaart ¤ 15, avondkaart ¤ 10 en passepartout voor beide dagen en avonden ¤ 25. Kaartverkoop via website www.playgroundsfestival.nl en boxoffice van 013.


- einde persbericht -




Ingezonden persbericht