Ingezonden persbericht


Persbericht

90 jaar KLM

8 oktober t/m 1 november 2009

éé
Van 8 oktober tot 1 november is in dit museum een expositie te zien over de historie van KLM. De tentoonstelling wordt georganiseerd in het kader van het negentig jarig jubileum van KLM. KLM blikt gedurende dit jaar namelijk via verschillende evenementen terug op haar geschiedenis.

Het KLM huisje wordt traditiegetrouw ieder jaar aan boord cadeau gedaan aan passagiers van World Business Class. De expositie in het Van der Togt Museum laat de complete collectie van deze Delfts blauwe huisjes zien.

Daarnaast is een belangrijk deel uit het KLM Historisch Foto Archief te zien. Dit is in beheer bij het Maria Austria Instituut (MAI). KLM heeft in samenwerking met het MAI de meest kenmerkende beelden geselecteerd uit 330.000 beelden.

De selectie toont unieke foto's van 1919 tot heden uit deze historische foto collectie. Zo zijn er historische beelden van Amsterdam te zien, het oude Schiphol, vliegveld Waalhaven in Rotterdam, bezoekers aan de luchtvaartdagen en beroemde en minder beroemde mensen, gefotografeerd als passagiers van KLM.

De fototentoonstelling wordt aangevuld met historische affiches, materiaal dat aan boord wordt gebruikt en het nieuwe damesuniform.