Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

MASTERCLASS VAN JOOST SWARTE

In het kader van de expositie 'De wereld van Joost Swarte' die nog t/m 8 november te zien is in het Grafisch Museum Groningen komt de kunstenaar/vormgever op donderdag 8 oktober naar Groningen om een rondleiding en masterclass te geven aan studenten van Academie Minerva.

De tien studenten vormgeving en illustratie die voor deze masterclass zijn uitgekozen, hebben als voorbereiding op de masterclass het boek Titaantjes moeten lezen van Nescio en zullen naar aanleiding daarvan en van de rondleiding door de tentoonstelling in het Grafisch Museum samen met Swarte aan de slag gaan. Swarte en de studenten komen om 10.30 uur naar het Grafisch Museum voor de rondleiding en zullen vervolgens na de lunch op de Academie aan het werk gaan.

Titaantjes gaat volgend jaar een rol spelen tijdens de Boekenweek en mogelijk kunnen de studenten daaraan een bijdrage leveren met hun kunstwerken.

Het Grafisch Museum Groningen is geopend van dinsdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur. Het museum bevindt zich aan de Rabenhauptstraat 65 in Groningen, 050-5256497 en www.grafischmuseum.nl. Volwassenen ¤ 4,-; kinderen ¤ 3,-; gezinskaart ¤ 10,-

---