Ingezonden persbericht


Kenmerk: 7-10-2009

persbericht
PCC-leerlingen presenteren GPS-game tijdens symposium Op donderdag 8 oktober zullen de bezoekers van een tweedaags PWN-symposium voor beleidsmakers en natuurbeheerders, onder meer deelnemen aan een GPS-game. Het spel werd ontwikkeld door vier brugklasleerlingen van PCC Bergen.

Sinds het voorjaar van 2009 is het Petrus Canisius College in de ban van het 'mysterie van de puntige potscherf', een educatieproject van de stichting Tijdgeest. De dertienjarige Neeltje Walgien (Bergen), Arnout Schekkerman (Schoorl), Sarine Kos en Romy Wiedijk (beide uit Koedijk) bouwden een GPS-gestuurd historisch locatiespel, dat in de toekomst gebruikt zal worden als lesmateriaal in het basisonderwijs. Het viertal kan daarmee wereldwijd beschouwd worden als pioniers op dit vlak. Bij de bouw werd gebruik gemaakt van software die is ontworpen als Gamesatelier door Stichting WAAG in Amsterdam. De ontwikkeling van dit eerste spel illustreert duidelijk welke kansen en mogelijkheden er zijn, om deze vorm van moderne techniek toe te passen in het voortgezet onderwijs.

Voor het PWN-symposium op donderdag 8 oktober a.s. werden de leerlingen van PCC Bergen gevraagd om nogmaals een spannend GPS-game te ontwikkelen, dat als lesmateriaal voor leeftijdsgenootjes kan dienen. In de voorbereiding verkenden ze allereerst een aantal maal het terrein in IJmuiden, waarna ze vanachter de computer met hulp van de Stichting Tijdgeest hun plannen gedetailleerd uitwerkten. Tenslotte testten de leerlingen het spel zelf ook op locatie. Tijdens het symposium mogen ze dan eerst aan de symposiumbezoekers laten zien, hoe het spel in elkaar zit, waarna het de bedoeling is dat de beleidsmakers en natuurbeheerders het spel daadwerkelijk ook gaan spelen. Voor de leerlingen van PCC Bergen betekent dit alles een leerzame ervaring op het gebied van natuur, gamebouw en presentatie, terwijl de symposiumbezoekers kennis maken met educatief materiaal dat niet alleen is bedoeld maar ook ontwikkeld door jongeren.

einde persbericht

Vanzelfsprekend bent u hartelijk welkom bij de presentatie door onze leerlingen en aansluitend het spelen van het GPS-game op donderdag 8 oktober
om 13.30 uur (tot 16.00 uur)
Holiday Inn IJmuiden Seaport Beach
Kennemerboulevard 250
1976 EG IJmuiden aan Zee